Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2010       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GossoG', Doğu Anadolu'da hayvancılık işletmeleri kuruyor
METİN GÖKTEKİN - 31.10.2010

Ankara'da faaliyet gösteren GossoG Danışmanlık Firması, bünyesinde bulundurduğu ziraat mühendisleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'ne özgü tasarladıkları büyükbaş hayvancılık işletmelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

GossoG firmasının Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Ziraat Mühendisi Nursevdin Öztürk, Türkiye hayvancılığının lokomotifi olan Doğu Anadolu'da yaptıkları özel çalışmalarla, hayvancılığın geleneksel yapısını değiştirerek, verimliliğin ve kalitenin artmasında etkin rol aldıklarını kaydetti.

Tamamen kendi tasarımları olan işletmeleri, aynı zamanda anahtar teslim şeklinde yaptıklarını söyleyen Öztürk, bölge yatırımcısına finans noktasında da danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Öncülük ettikleri yatırımların finansmanının Ziraat Bankası'ndan sağlandığını dile getiren Nursevdin Öztürk, Ziraat Bankası'nın 7 yıllık, sıfır faizli yatırım kredisi ile yatırımları tamamlattığını, yatırımcıların aynı zamanda bu yatırımlarının karşılığını, Tarım Bakanlığı'ndan yüzde 40'ı hibe olarak geri almalarını sağladıklarını ifade etti.

Öztürk, dünya nüfusunun hızla artması ve bu paralelde azalan tarım ve hayvancılık ürünlerine karşılık, hayvancılık yatırımlarının orta, kısa ve uzun dönemde çok önemli olacağını söyledi. Öztürk, bu tezden yola çıkarak gelecek hedeflerine yön veren firmanın kendine özgün mimari tasarımlarıyla kurduğu büyükbaş hayvancılık işletmeleri ile GossoG'nin Türkiye'nin önemli markası