Arama


The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2010       Mesaj #5
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
ADEM (A.S.)
İlk insan ve ilk peygamber. Tüm insanların babası. Allah evreni yarat­tıktan nice zamanlar sonra Hz.Ade-mi yaratmıştır. Hz.Adem'in bedeni­ni topraktan yaratmış, kendisini ruh ilim ve akılla diğer varlıklara karşı farklı ve üstün kılmıştır.
Allah bütün meleklere, Adem'e secde etmelerini buyurmuş ve melek­ler bu buyruğa uymuşlar yalnız cin ta­ifesinden olan iblis (şeytan) bundan kaçınmıştır. "Adem topraktan, ben ateşten yaratıldım, ben daha üstünüm" diye Allah'ın emrine itiraz etmiş ve kibir göstermiştir. Bunun için de melekler arasından kovulmuş ve lanetlenmiştir.
Allah Teâlâ, hususi bir lütuf ola­rak Hz.Adem ve Havva'yı cennete koymuştur. Burada bulunan bir ağa­cın meyvesinden yemeyi kendilerine yasaklamıştı. Cennette her şey serbest olduğu halde bir meyvenin yasaklan­masının hikmeti bir yönüyle akılla da kavranabilir niteliktedir. Şeytan Hz.Adem ve Havva'ya bu yasağı çiğ­netmiş, memnu meyveyi yemeye on­ları ikna etmiştir. Bu sebeple Hz.Adem ve Havva Cennet'ten çıka­rılmış ve yeryüzüne indirilmişlerdir. Rivayete göre Hz.Havva Cidde'ye, Hz.Adem de Serendip Adası'na indi­rilmiş ve sonra Mekke'de Müzdelife denen yerde buluşmuşlardır.
.Hz.Adem ve Havva işledikleri gü­nâhın farkına çabuk varmışlar ve bü­yük bir pişmanlık duymuşlardır. Bu pişmanlık duygusuyla Allah'a tevbe etmişler ve bu tevbeleri Allah tarafın­dan kabul edilmiştir. Böylece Hz.Adem ilk insan, ilk peygamber ol­duğu gibi ilk günâh işleyen, ilk tevbe eden, tevbesi ilk kabul edilendir. Ay­rıca Hz.Adem'in iki oğlundan Kabil, Hâbil'i öldürdüğü için Hz.Adem ilk evlat acısını tadan ve toprağı da ilk iş­leyendir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: