Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
20 Kasım 2010       Mesaj #5
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Türkiye haritasının bölgelerini ve illerini kolay bir şekilde nasıl ezberleyebilirim? arkadaşlar çok acil !

Alıntı
fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı

EZBERLEME YÖNTEMİ
Fikrin basit farkındalığı yeterli değildir. Bir fikre gerçekten sahip olmak için onu ezberlemeniz gerekir.Ezberleme olağanüstü güçlü bir şeydir. Fikir bizimdir ve kolay ulaşılabilir bir şekilde beynimize yerleşmiştir.

Bir fikri ezberlemenin iki yolu vardır:
1. Belirli aralıklarla defalarca tekrarlamayın.
2. Mantıksal akışı çözün.
Hangisi daha iyi metottur? İkinci model: Diyelim ki, siz insan vücudundaki tüm kemikleri ezberlemek istiyorsunuz. 1. Metot bunları alfabetik sırada ile her birini ismi ile ezberlemektir. 2. Metot ki bu mantıklı olan yoldur; kafadan başlayıp ayaklara kadar sıra ile ezberlemektir. Bu yolla her kemik sıra ile mantıklı bir şekilde öbürünü ve bir sonrakini hatırlatır.
Akıl, hafızayı güçlendiren araçları sever. Bir fikrin gerekliliğini özetleyin ve onu yakalayabileceğiniz kolay bir yere kaydedin. Bu yolla karalama yaptığınız şeylerle uğraşacağınıza, bütün fikri yeni baştan inşa edeceksiniz.

Etkili hafıza teknikleri:
1. Her fikir için bir veya iki tane tanım elde edin.
2. Her kavramın ilk harfini alıp bazı komik kelimeler üretin.
3. Hayali bir görüntü veya hikaye üretin ki, tüm anahtar kavramlar beraber gözüksün. Görüntü ne kadar çirkin olursa hatırlamak daha kolaydır.
4. Fikirleri bir şarkı yapın. Tempo ve ritimlerle birtakım seri kelimeler hatırlanabilir.
Herşeyi ezberlemek için büyük zihinsel bir blok vardır, bir başladınız mı çok hoş ve kolay gelir. Başlamak için “Pirke Avot”u ezberleyin ve yolda yürür gibi tekrarlayın. Kod kelimeleri not alın ve hep yanınızda bulundurun. Bu sizin için bir başvuru kaynağıdır.

.