Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gerçekten İngiliz mutfağı diye bir şeyin varlığı kesinlikle tartışmalıdır ancak yine de dünyanın tüm mutfaklarını neredeyse bünyesinde barındıran İngiliz mutfağını bir şekilde değerlendirmeye tabi tutabiliriz herhalde.


Yemek alışkanlıkları; İngiliz yemek kültürü ve mutfağı, Avrupa’nın en zayıf mutfaklarından birisi olarak kabul edilir. İngilizler genelde dışarıda yemek yemeyi severler. Evlerde pişen yemekler genelde Türk damak tadına pek uygun değildir. Ancak, birkaç hafta sonunda İngiliz yemeklerine alışılabilir.
Yemek saatleri genelde şu şekildedir:
Kahvaltı saat 7:30-9:00, Öğle yemeği; 12:00-13:30 Akşam yemeği: 6:00-7:30
Genelde, ülkenin kuzeyi daha temel ve geleneksel yemekleri güneye göre daha makul fiyatlarla sunma eğilimi gösterir. Bununla birlikte, her bölgenin kendi özel yemekleri vardır; bunlar arasında sığır eti kızartması, Yorkshire muhallebisi/pudingi, geyik etli börekler, kuzu eti ve pek çok balık yemeği yer alır. İngiltere hala pudinglerin vatanıdır: Spotted dick (kuş üzümü ve kuru üzümle ve böbrek yağı ile yapılır), plum duff (erikle yapılır) ve syllabub (bunun yapımında beyaz şarap da kullanılır). İngiliz kremalı çayı özellikle güney sahili mesirelerinde çay salonlarında hala sunulur. Bu genellikle bir tür yağlı çörekler, reçel, tereyağı, donmuş kaymak ve tabii ki çaydan oluşur. Pek çok yöresel fırın yemeği vardır: Kuzey İngiltere ve İskoçya'nın gözleme tipi düz yağlı çörekleri; meyveli siyah İskoç kurabiyeleri; badem doldurulan ve üstü şekerli krema kaplı bir pasta olan Bakewell turtası; ve her tür ekmek.
Londra ve büyük şehirler, değişiklik isteyenlere, düşünülebilecek her tür etnik yemeği, özellikle de popüler ve pahalı olan Hint ve Çin yemeklerini sunar.
Eskiden yalnız içki içilen yerler olan pubların hemen hepsi bugünlerde bir tür öğle yemeği mönüsü sunar. Birçoğu ya barda veya restoranda yenebilen akşam yemeği de sunar.
Bahşiş zorunlu değildir ve yüzde 10-12 servis ücreti otomatik olarak faturaya eklendiği için bireye bağlıdır. Şayet faturaya eklenmezse yüzde 10-15 vermek gelenektir. Masaya servis yaygındır fakat self-servis snack barlar da mevcuttur. Snack barlar genellikle alkol satmaz.
İngiliz mutfağı harikadır ve eski İngiliz yemekleri konusunda uzmanlaşmış restoranlar bulunur. Genelde, ülkenin kuzeyi daha temel ve geleneksel yemekleri güneye göre daha makul fiyatlarla sunma eğilimi gösterir. Bununla birlikte, her bölgenin kendi özel yemekleri vardır; bunlar arasında sığır eti kızartması, Yorkshire muhallebisi/pudingi, geyik etli börekler, kuzu eti ve pek çok balık yemeği yer alır. İngiltere hala pudinglerin vatanıdır: Spotted dick (kuş üzümü ve kuru üzümle ve böbrek yağı ile yapılır), plum duff (erikle yapılır) ve syllabub (bunun yapımında beyaz şarap da kullanılır). İngiliz kremalı çayı özellikle güney sahili mesirelerinde çay salonlarında hala sunulur. Bu genellikle bir tür yağlı çörekler, reçel, tereyağı, donmuş kaymak ve tabii ki çaydan oluşur. Pek çok yöresel fırın yemeği vardır: Kuzey İngiltere ve İskoçya'nın gözleme tipi düz yağlı çörekleri; meyveli siyah İskoç kurabiyeleri; badem doldurulan ve üstü şekerli krema kaplı bir pasta olan Bakewell turtası; ve her tür ekmek. Londra ve büyük şehirler, değişiklik isteyenlere, düşünülebilecek her tür etnik yemeği, özellikle de popüler ve pahalı olan Hint ve Çin yemeklerini sunar. Cheddar ve Stilton en meşhur İngiliz peynirleridir. Bahşiş zorunlu değildir ve yüzde 10-12 servis ücreti otomatik olarak faturaya eklendiği için bireye bağlıdır. Şayet faturaya eklenmezse yüzde 10-15 vermek gelenektir. Masaya servis yaygındır fakat self-servis snack barlar da mevcuttur. Snack barlar genellikle alkol satmaz.