Arama

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Kasım 2010       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Allah'ın gönderdiği Hak peygamberlerindendir. Beni İsrail'e gönderil­miştir. Kendisine, kitap olarak İncil verilmiştir. Doğumu mucizedir. An­nesi Hz. Meryem'dir. Hz. Meryem, daha dünyaya gelmeden annesi tara­fından, Beyt-i Makdis'e adanmıştı. (K.3./35). Hz. Meryem, Beyt-i Makdis'de, doğu tarafta özel bir odaya yerleşmişti. Zekeriye Peygamber'in himayesindeydi (K19/16-17).

Hz. Meryem, Beyt-i Makdis'deki özel ye­rinde hayatını sürdürürken, bir gün, Allah tarafından insan suretinde gön­derilen Cebrail, ona görünerek "Ben, temiz bir oğlan bağışlamak için, Rab-binin sana gönderdiği elçiden başka­sı değilim" (K. 19/19) diyerek, Hz. İsa'nın doğacağını müjdeledi. Mer­yem'in "Bana bir insan temas etme­mişken, ben kötü kadın da olmadığım halde nasıl oğlum olabilir?" (K. 19/20) sorusuna Cebrail, bunun Allah'a kolay olduğunu söyleyerek cevap veriyor (K. 19/21).

Hz. Isa, in­sanlar için bir mucize ve Allah katın­dan bir rahmet olarak, Allah'ın "ol" emriyle Meryem'e ilka ediliyor. Dün­yaya geldikten sonra, annesini kına­yanlara, daha beşikte konuşarak, Al­lah'ın kulu olduğunu, kendisine kitap verildiğini, peygamber olarak gönde­rildiğini beyan etmişti (K. 19/30). Hz. İsa, büyüyüp de peygamberlik göre­vine başladığında, Beni israil'i Al­lah'a kulluğa,getirdiği kitaba uyma-ya ve kendisini peygamber olarak ka­bule davet etti (K.3/50-51). Fakat İsrailoğulları ona inanmadılar. Kendi­sine sadece Havariler inandı. (K.3/52-53).

Hz. İsa'nın daveti, Ya­hudilerin hoşuna gitmiyordu. Sonun­da onu öldürmeye karar verdiler. Fa­kat Allah onların planlarını boşa çı­kardı. İsa diye, ona benzeyen bir baş­kasını yakalayıp astılar. Ve "Meryem oğlu İsa Mesih i öldürdük" dediler (K.4/157). "Halbuki onlar İsa'yı öl­dürmediler ve asmadılar. Fakat ken­dilerine bir benzetme yapıldı. Ayrılı­ğa düştükleri şeyde, doğrusu şüphe­dedirler. Onların bu öldürme olayına ait bir bilgileri yoktur. Ancak kuru bir zan peşindedirler. Kesin olarak onu öldürmediler, bilakis Allah onu ken­di katına yükseltti. Allah güçlüdür, hâkimdir (K.4/156/158). Hz. İsa, peygamberimizin geleceğini müjdele­mişti. (K.61/6).

Peygamberimiz de Miraç gecesi, Hz. İsa ile görüşmüştü.

İslam Ansiklopedisi
Son düzenleyen Baturalp; 13 Aralık 2016 23:01 Sebep: sayfa düzeni