Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:50, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 10 Aralık 2025 - 01:51
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #260
kompetankedi
VIP
Bir Dünyalı
22 Ağustos 2006
VIP
Bir Dünyalı
SIK DUŞ ALANLARA KÖTÜ HABER
Sık sık duş alanlara ABD'li bilimadamlarından kötü haber geldi.
20 Ağustos 2006 Pazar 12:16
Sık
sık duş alanlara ABD'li bilimadamlarından kötü haber geldi. Düzenli duş almak, beyni olumsuz etkiliyor. New Carolina'daki Wake Forest Üniversitesi uzmanları, suda bulunan manganezin düzenli solunmasının, merkezi sinir sistemine zarar verdiğini açıkladı. Duşta 10 dakikadan fazla kalan kişilerin öğrenme güçlüğü, titreme ve davranış bozukluklarına yakalanma riski, yüzde 54 daha fazla. Uzmanlar, binlerce kişi üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda bu gerçeğe ulaştıklarını söyledi.
MANKENLERE ÖZENDİ 20 KİLOYA DÜŞÜP BÖYLE İNANILMAZ HALE GELDİ
Mankenlere özenerek yaptığı yanlış diyetle anoreksiya nervosa hastalığına yakalanan ve 56 kilodan 20 kiloya düşen Hatice Danabaş’ın imdadına, aynı hastalığın pençesinden kurtulmayı başaran arkadaşı yetişti.
20 Ağustos 2006 Pazar 09:13
Mankenlere özenerek yaptığı yanlış diyetle anoreksiya nervosa hastalığına yakalanan ve 56 kilodan 20 kiloya düşen Hatice Danabaş’ın imdadına, aynı hastalığın pençesinden kurtulmayı başaran arkadaşı yetişti.
Sağlıksız diyet sonucu anoreksiya nervosaya yakalanıp, hastalığı bir arkadaşının yardımı sayesinde yenen 23 yaşındaki Emel Sezer, şimdi aynı hastalığa yakalanan ve 56 kilodan 20 kiloya düşen arkadaşına yardım ediyor. Birkaç yıl önce kilolu olduğunu düşünerek diyete başlayan ancak daha sonra yediklerini midesinde tutamaz hale gelen üniversite öğrencisi Sezer, hastalığını nasıl yendiğini Hürriyet’e anlattı:
KEMİKLERİM BATIYORDU
"İlk zamanlar çevremdekiler, zayıflayınca daha güzel olduğumu söylemeye başladılar. Bu benim hoşuma gitti. Artık mantık şuydu: ’Zayıflayınca güzel olunuyor.’ O zaman daha çok kilo vermeliydim. Bütün günüm artık yediklerimin kalorilerini hesaplamakla geçiyordu. 38 kiloya düşmüştüm. Buna rağmen kendimi hálá kilolu görüyordum, bana göre kocaman bir göbeğim vardı ve bir türlü kaybolmuyordu. Midem sürekli ağrıyordu, oturamıyordum. Kemiklerim bana batıyordu. O halimle her gün bir saat de yürüyüşe çıkıyordum. Hızlı tempoda yürüyerek, bana göre fazla olan kilolarımı eritmeye çalışıyordum."
HATİCE’YE İNANAMADIM
"Bir gün bir diyetisyen arkadaşımın aracılığıyla anoreksiya hastası Hatice’yle tanıştım. Gözlerime inanamadım.Dişleri dökülmüştü, boyu kısalmıştı, bacaklarında ara ara ödem vardı ve çok zayıftı. Tedavi olmaya karar verdim. Fakat ertesi gün hiçbir şey olmamış, sanki Hatice’yi görmemişim gibi kendi uydurduğum diyetime devam ediyordum. Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi olurken, Gözde ile tanıştım. Kendisiyle barışık biriydi. Canının istediğini istediği zaman yiyen, yemek yemekten acayip keyif alan bir insandı. Ona çok imrenmiştim. Onun sayesinde yemek yemeğe başladım. Artık kilolarımdan rahatsızlık duymuyorum. Göbeğim var ama, onu artık seviyorum. Hatice’nin de bir an önce iyileşmesini ve insanların bu konuda bilinçlenmesini istiyorum."
KİLOMDAN MEMNUNUM
Kilosunun normal olduğunu düşünen ancak yemek yiyemediğinin de farkında olan 20 kilo ağırlığındaki Hatice Danabaş: "Bundan beş sene önce 56 kiloydum, iş arkadaşlarım kilomla dalga geçtiler. Ben de zayıflamaya karar verdim, mankenlere de özeniyordum. Yemek yedikleri halde nasıl kilo almadıklarını merak ediyordum. Ben de yediklerimi çıkarmaya başladım. Şu an 20 kiloyum ve kilomdan memnunum. Fakat tedavi olmak istiyorum, ama maddi imkansızlıklar sebebiyle de hastaneye yatamıyorum."
Hafife alınmamalı
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esat Göktepe: "Anoreksiya nadir bir hastalık, fakat hafife alınmamalı. Bir moda şeklinde kendisini gösteriyor, herkes belli bir kalıba girmek istiyor. Bu hastalığa yakalandığının farkında olmayan birçok insan olabilir. Ortaya çıkışında bilinçsizlik söz konusudur. Hastalığın gidişine baktığımızda üçte bir oranında ölüm riski olduğunu biliyoruz fakat tedavisi mümkün."
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNDEN ATLAYAN GENÇ SAĞ KURTULDU
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi, su yüzeyinde sağ olarak bulduğu A.Ç'yi kıyıya çıkardı.
21 Ağustos 2006 Pazartesi 00:34
Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar etmek isteyen A.Ç. (17), su yüzeyinde sağ bulunarak hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, köprüye gelen A.Ç, korkulukları aşarak denize atladı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi, su yüzeyinde sağ olarak bulduğu A.Ç'yi kıyıya çıkardı.
Bilinci açık olan ve Haydarpaşa Numune Hastanesinde tedavi altına alınan A.Ç'nin vücudunda kırıklar bulunduğu ve iç organlarında hasar olup olmadığını belirlemek amacıyla kontrolden geçirildiği bildirildi.
A.Ç, 1984 yılından bu yana yaklaşık 64 metre yükseklikten düşmelerine rağmen su yüzeyinde sağ bulunan 19. kişi oldu. Ancak bu kişilerden bazıları hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.
CHAT YAPARKEN TANIŞTIĞI ERKEKLER TARAFINDAN MI KAÇIRILDI?
Kayıp Moldovalı kızda 'chat' şüphesi...
21 Ağustos 2006 Pazartesi 07:45
Ankara'ya tatile gelen Moldovalı Gabriela sırra kadem bastı. Annesi, chat yaptığı erkekler tarafından kaçırıldığını düşünüyor.
Tatil için annesiyle Ankara'ya gelen 16 yaşındaki Moldovalı Gabriela Ababii ortadan kayboldu. Kızının chat yaparken tanıştığı erkekler tarafından kaçırıldığını öne süren anne Swetlena Ababii, genç kızın fuhuş çetelerinin eline düşmesinden korkuyor. Moldova'da öğretmenlik yapan Swetlena Ababii, 1997'den beri tatile Ankara'ya geliyordu.
'BENİ MERAK ETMEYİN' MESAJI
Haziran ayında anne-kız yine Ankara'nın yolunu tuttu. Kızı ile birlikte başkentte bir arkadaşının evinde kalan Swetlena, kızından eğitimin Türkiye'de sürdürmesini istedi. Ancak okumak istemediğini belirten Gabriela ile annesi arasında tartışma yaşandı. Swetlana Ababii, ertesi sabah uyandığında kızının evde olmadığını farkedince, hemen polise başvurdu. Kızının chat yaptığı erkekler tarafından kaçırıldığı öne süren anne, "Kızımın Antalya'ya kaçırıldığını düşünüyorum. Bana, 'Beni merak etmeyin. Yaptığım sizin için iyi değil ama benim için böylesi daha iyi' diye bir mesaj çekmiş" dedi.
/Enis YILDIRIM - SABAH
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kedinin Gözüyle
Kapat
Saat: 01:51
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen