Arama

BÜŞRA5561 - avatarı
BÜŞRA5561
Ziyaretçi
29 Kasım 2010       Mesaj #28
BÜŞRA5561 - avatarı
Ziyaretçi
1.Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
2.Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak muallimlerdir.
3.öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
4.Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.
5.Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lâzımdır.
6.Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı, İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
7.Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak, gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan çıkmaktır.
8.Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.
9.İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ferd-i milletin kafasına koyacağız.
10.İleri gitmek, beklemekten iyidir.
11.İrtica fikirleri güdenler, muayyen bir sınıfa dayanacaklarını sanıyorlar. Bu katiyen bir vehimdir, zandır. Terakki yolumuzun üstüne dikilmek isteyenleri ezip geçeceğiz. Yenilik vadisinde duracak değiliz. Dünya müthiş bir cereyanla ilerliyor, biz bu ahengin dışında kalabilir miyiz?
12.Kemalizm, benim yerimde benden ileri olmaktır.
13.Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkûmdurlar.
14.Medeniyet öyle kuvvetli bir ışıktır ki, ona bigane olanları yakar, mahveder.

BENİM BİLDİKLERİM BU KAR ADIM BÜŞRA...........