Arama


pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
10 Aralık 2010       Mesaj #5
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Ev alma komşu al: Kişinin veya ailenin mutlu ve hüzünlü olaylarını paylaşacak kimseler komşulardır. Komşular ne kadar iyi olursa kişinin ve ailenin mutluluğu o kadar iyi olur. Komuşular kötü, geçimsiz ise alınan ev istediği kadar güzel olsun içinde rahat ve huzur ile yaşamak mümkün değildir.

Ev sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi?: Bu dünyada mal mülk para ve şan elde etmekle öğünen kimseler aldanmaktadır. Mezar taşlarına bakıldığında zenginlerin, ünlülerin, güzellerin bugün artık olmadığını görmek mümkündür. Bunun için malımız, paramız veya güzellimizle övünmek doğru değildir. Bunların hepsi geçicidir. Kalıcı olan yapılan iyilikler ve kazanılan kalplerdir.

Ev sahibinin bir evi, kiracının bin evi var: Ev sahibi olmak demek bir evde oturmak, orada ömür tüketmek demektir. Halbuki kiracılar böyle değildir. Sıkıldıkları zaman çıkarlar, istedikleri kadar ev değiştirebilirler. Bu bakımdan rahat ve özgürdürler.

Ev alanla evlenene Allah yardım eder: Ev almak ve evlenmek kutsal girişimlerdir. Bu kimselere Allah'ın emriyle etrafında bulunanlar yardım ederler, sıkıntı çekmesini önlerler.

Ev yıkanın evi olmaz: Başkalarına kötülük yapan özellikle yuvalarını yıkan kimselerin başına er geç bir kötülük gelir, gelecektir.

Evdeki hesap çarşıya uymaz: Bir konuda önceden yaptığımız tasarılar uygulamaya geçince her zaman planladığımız sonucu vermeyebilir.

Evi ev eden avrat, yurdu şen eden devlet: Bir evin temizliği, düzeni, mutluluğu, güzelliği ev kadınının iyi ve becerekli olmasına bağlıdır. Yurdun da bakımlı ve güzel olması için yurdu idare edenlerin dikkatli, ileriyi görür olması lazımdır.

Evli evine köylü köyüne: Toplumda her kişi kendi görevinde, görevinin başında olmalıdır. Böyle yapılırsa, kişinin kendisi için de yurdu için de iyi ve faydalı olur.
Son düzenleyen nötrino; 7 Kasım 2015 20:34