Arama

Japon Mutfağı - Tek Mesaj #11

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
24 Ağustos 2006       Mesaj #11
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Sefire Motoko Abe'den Japon Mutfağı

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Tomoyuki Abe'nin eşi Motoko Abe, Japon mutfağının özelliklerini ve Japon yemeklerini Lezzet'e anlattı. Tokyo Üniversitesi'nden mezun olan Sefire Abe, daha sonra Miyuki Aşçılık Okulu'nu bitirdi. Miyoko Sakai ile birlikte yazdığı 'Herkes İçin Çabuk ve Kolay Japon Yemekleri' isimli bir de kitabı bulunuyor. Türkiye'ye gelmeden önce İngiltere, Endonezya, Filipinler ve Amerika'da da yaşayan Motoko Abe, Türkiye'de de İstanbul, Efes, Pamukkale, Antalya, Çanakkale, Diyarbakır, Kapadokya, Trabzon gibi birçok şehri ve yöreyi gezme fırsatı bulmuş. Türk insanlarını çok sıcakkanlı bulan Abe, söyleşiye Japonya'nın milli içeceği olan 'yeşil çay' ikram ederek başladı. Henüz hazırlamayı öğrenemese de, Türk mutfağında çok taze malzemeler kullanıldığını ve mutfağımızı çok beğendiğini söyleyen Motoko Abe, özellikle soğuk ve sıcak meze çeşitlerini seviyor. Börek çeşitleri, alabalık ve tavuğu da çok beğenen Abe, Türkiye'deki tavuk etinin Japonya'dakinden daha lezzetli olduğunu söylüyor. Abe, bunların dışında kebap çeşitleri ve baklavayı da çok beğeniyor ve dışarıda yemek yediğinde Türk yemeklerini tercih ediyor. Abe, Japonya mutfağının temel özelliklerini ve ilginç yemek tariflerini Lezzet okurlarıyla paylaştı.
Sunum çok önemli
Japon yemekleri mevsimleri takip eder ve mevsimlere göre değişiklik gösterir. Görünüş çok önemlidir. Lezzetin yanında, sebzelerin kesimi, tabağa yerleştirilmesi ve yiyeceklerin hep birlikte bir manzara teşkil etmesi çok önemli. Japon mutfağının en önemli özelliği çok sağlıklı olması. Japonların uzun ömürlü olması da sağlıklı yeme alışkanlığına dayanıyor. Balık ve tofu (fermente edilmiş soya fasulyesi) gibi kalorisi düşük gıdalar çokça tüketiliyor. Yemeklerde çok yağ kullanılmıyor. Daha çok haşlama, buharda pişirme, ızgara gibi yöntemler tercih ediliyor. Baharat da fazla kullanılmıyor. Tuz, bazen şeker, soya sosu gibi tatlandırıcılar kullanılıyor.
Son düzenleyen Blue Blood; 14 Eylül 2006 19:14