Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Aralık 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sivil polis olarak görev yapmak birçok polis ve polis olmak istayan arkadaşların hayalini süslemekte ve sivil polislik hakında sürekli sorular almaktayız.
Bu sebepten ötürü sizlere bu konuda bir takım açıklamalarda bulanma gereği hissettik.sivil polislik nedir,ne iş yapar,nasıl çalışır gelin hep beraber inceleyelim.
Emniyet teşkilatımızın bir çok bölümünde görevleri gereği sival çalışan bir çok personal bulunmaktadır. İlçe emniyet müdürlüklerinde,idari bürolarda,şube müdürlüklerinde sivil polislerimiz görev yapmaktadır.Bu birimlerden en gözdesi şüphesiz organize,narkotik,terör,güvenlik,bilişim ve mali şubedir.
Şubelere genelikle meslek içi başvurularla memur alımı yapılmakla birlikte okullarda yılsonuna yakın seçmeler yapılarak bu birimlerde çalışılabilmektedir.
Şubelere alınan polis memurlarının meslek bakımından tam donanımlı olması özelliklede şoförlüğünün olması ve yabancı dil, bilgisayar gibi bir takım bilgi ve
yeteneklere sahip olunması şartları alınmaktadır.
Ancak bilindiği üzre bu şubelere talebin fazla olması şubelere girişi zorlaştırmakta ve bu nedenle burada çalışmak isteyen har polis memuru arkadaşımız şubalara girememektedir. Bu sebeple mesleğinde başarılı ve kişisel özelliği bu yönde daha fazla olan arkadaşlarımız şanslarını arttırmaktadır.
Polisolmakistiyorum.com yönetimi olark sivil polis olmak isteyen arkadaşlarımızın bu yöndeki çalışmalarında başarılar diler.