Arama

Bulutsuzluk Özlemi - Tek Mesaj #1

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
24 Ağustos 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
GRUBUN BİYOGRAFİSİ
biyo nejat mbiyo sina mbiyo burak mbiyo deniz mberke2
Nejat Yavaşoğulları
Sina Koloğlu Burak Güven Deniz Demiröz Berke Özgümüş 1990'lardaki müzik çalışmaları ile Türkiye'de birçok ilke imza atan Bulutsuzluk Özlemi kendi türlerinin ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de yaşanan pop patlaması öncesinde ülkenin müzik piyasasının içinde bulunduğu kısır döngüyü kıran pop-rock çalışmaları sırasında Bulutsuzluk Özlemi'nden söz etmeden geçilemez.

Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi. Müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören Bulutsuzluk Özlemi, Türkiye'de uzun süre tartışılan "Türkçe sözlü rock yapılır mı?" sorusuna yaptıkları müzikle cevap verdi.

Şarkı sözlerinde işledikleri sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konularda herkes kendinden bir şey bulabildi. Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Burak Güven, Deniz Demiröz ve Berke Özgümüş'den oluşan grup her zaman belli bir kalitenin üzerinde kalmayı başardı.
001ls6GRUBUN DİSKOGRAFİSİ
1986 bulutsuzluk ozlemi minicik1990 uctu minicik1992 gunesimden kac minicik1996 yasamaya mecbursun minicik1998 yol minicik2001 numara minicik2004 bulutsuz senfoni minicik FELLUCE1 327lu1
Yol Numara Bulutsuzluk Senfoni Felluce/ Bağdat
Bulutsuzluk Özlemi Uçtu Uçtu Güneşimden Kaç Yaşamaya Mecbursun
Bulutsuzluk 3'lu Seti Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock grubu son albümleri Numara'nın ardından, diskografisindeki yedi, Ada Müzik'le yaptığı beşinci albümü ile sevenlerine yeniden merhaba diyor. Dünyada hemen hemen her grubun hayali olan ancak hem karar hem iş olarak kolay cesaret edilemeyen, şarkıların gücü ve grubun prestijinin bir göstergesi olarak da kabul edilen, senfonik rock albüm kaydını Türkiye'de ilk kez Bulutsuzluk Özlemi gerçekleştiriyor. Albüm, grubun Şef Orhan Şallıel yönetiminde oluşturdukları 90 kişilik Senfoni Orkestrası ile Ağustos 2003'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirdikleri konserin kayıtlarından oluşuyor. Hit şarkılar Bulutsuzluk Senfoni, de, Güneşimden Kaç, Sözlerimi Geri Alamam, Tepedeki Çimenlik, Yaşamaya Mecbursun, Seni Görmem Lazım, Beynim Zonkluyor gibi 11 hit parça, 50 kişilik orkestraya göre yazılmış senfonik düzenlemeleriyle yer alıyor. Albümdeki beş parçanın düzenlemesi Şef Orhan Şallıel'e diğer beş şarkının düzenlemesi de Nejat Başeğmezler'e ait. Gruba, Sözlerimi Geri Alamam şarkısında, ünlü tenor Hakan Aysev, Nejat Yavaşoğulları ile düet yapıyor. Kayıt Kayıtlar için Açıkhava Tiyatrosu'nda stüdyo ortamına yakın 48 kanalık son derece profesyonel bir teknik yapılandırma oluşturuldu. Kanal kayıtlar Ada Stüdyo'da iki haftalık bir yazılım ve indirgeme süreciyle İhsan Apça tarafından yayına hazırlandı. Grafik tasarım, grubun daha önceki albümlerinde de birlikte çalıştığı Emre Senan (KLAN-Euro RSC) tarafından gerçekleştirildi. CD kapağı dinleyicilerin oldukça hoşuna gidecek bir özelliğe sahip... Her şarkı için logo-type mantığında özel olarak tasarlanan figürleri dinleyici istediğinde kapaktan ayırıp tek tek çıkartma olarak kullanabiliyor..

Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik
Son düzenleyen virtuecat; 26 Ocak 2008 18:07