Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
17 Aralık 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

limonda mı yoksa kırmızı ette mi daha az e vitamini bulunur

E vitamini kaynakları

E vitamini, antioksidan özelliği gösteren tek vitamindir. Vitamin molekülleri içinde en büyüğü olan E vitamini, tahıl, tahıl ürünleri, süt, süt ürünleri, kırmızı et, sebze ve yağlarda, tahıl embriyoları, küspeler ve yeşil yapraklı bitkilerde bulunur. En önemli kaynak tohum yağlarıdır (nebati yağlar). Ekmek ne kadar esmer ise o kadar çok E vitamini ihtiva eder. Et ve meyvede çok az vardır. Normal yeme ile günde 5-10 mg E vitamini alınır. ABD'de tavsiye edilen miktar 15 mg/gün olduğu halde Kanada'da 9 mg/gün'dür. Bazı besinlerin 100 gramında bulunan α-tokoferolün gram cinsinden miktarı şöyledir:
  • sebzelerde 90
  • sıvı yağlarda 50
  • tahılda 45
  • yumurtada 10,7
  • margarinde 10,2
  • fasulyede 9
  • koyun ve sığır etinde 1,7
  • tereyağında 1,6
  • tavukta 1,6


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.