Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fransız mutfağı sözkonusuysa şampanyadan bahsetmeden geçmek olmaz. Şampanyanın mükemmeli "Dom Perignon" Picardy bölgesinin Sainte-Menehould kentinde doğmuş. Şampanya bazı yemeklerde tariflerde adı geçen beyaz şarabın yerini tutabiliyor.

Örneğin tavuk yemeklerinde veya kremalı soslu dilbalığı yemeğinde şampanya kullanmak mümkün. Ancak iddialı yemeklerde şarap kullanmak gerekiyor.

Yolunuz Paris'e düşerse restoranlarda doldurulmuş kaz boynunu yer mantarı ve ördek yemeklerini rezeneli tekir balığını deneyebilirsiniz. Ayrıca salyangozun kırmızı şarapta pişirilmiş tavuğun taze balık ve yumurtanın en iyisi Paris'te bulunuyor. Unutmayın Paris'teki enfes yemekleri dünyanın başka hiçbir yerinde yeme şansınız olmayacaktır...

Fransa'nın Alman sınırındaki eyaleti Franche-Comte'teki yemeklerde ise büyük ölçüde Alman etkileri göze çarpıyor. Burası tam olarak Fransız ve Alman tatlarının birbirine karıştığı bir bölge. Yörede Fransız ve Almanlar'ın ortak favorisi olan domuz yemeği çok yapılıyor. Ayrıca çeşitli pastalar acıbadem kurabiyesi baharatlı ve anasonlu kekler küçük zencefilli çörekler büyük kavanozlarda satılan minik bisküviler acı çikolatalı kek şeker kaplanmış bademler ve meyveler 18. yüzyılın gösterişli havasını taşıyan gözde yiyecekler arasında. Bu bölgeye özgü iki önemli peynir tatları kimyon veya anasonla güçlendirilmiş Munster ve Gerome peynirleri. Franch-Comte eyaletinin çok öenmli bir ürünü de "vişne rakısı". Kirazdan yapılan bu beyaz konyağın çok pahalı olmasına rağmen Alman ve Fransız yemeklerinde bol bol adı geçiyor. Çünkü puding ve suflelerde kullanıldığında çok farklı bir tat ortaya çıkarıyor. Vişne rakısının bir başka işlevide "fondue" adı verilen bir peynirin yapımında kullanılması. Bu eyaletin kendine has kimyonlu sucuk ve sosisleri bulunuyor.