Arama

ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
24 Aralık 2010       Mesaj #296
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaslar ben lıse sonda okumaktayım bölumum mu]-[asebe 2011 yılında sınavsız qecıs varmı kımsı var dıyo kımısı yok dıye kafayı yıcem lütfen bırınız kesın bı cvp verın

2010 da sınavsız geçiş yapılmayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Meslek Yüksek Okullarına (MYO) sınavsız girişin kaldırılmasına” karar verdi

Mesleki ve teknik yükseköğretimin yeniden düzenlenmesi ve “Farabi Değişim Programı” ile ilgili alınan kararların açıklanması için YÖK'te basın toplantısı düzenlendi

Mesleki ve teknik yükseköğretimin yeniden düzenlenmesine ilişkin YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof Dr Durmuş Günay bir sunum yaptı

Günay'ın verdiği bilgiye göre, dört yıllık lisans eğitimi veren “Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi”, “Mesleki Eğitim Fakültesi”, “Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi”, “Teknik Eğitim Fakültesi”, “Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi” kapatılacak Kapatılan fakültelerin bulunduğu üniversite bünyesinde, alanlarında meslek elemanı yetiştirmek ve aynı zamanda kapatılan fakültelerin işlevini yerine getirmek üzere 3 tip yeni fakülte kurulacak

Bünyesinde teknik eğitim fakültesi (TEF) veya mesleki ve teknik eğitim fakültesi (MTEF) bulunan üniversitelerin bu fakültelerinin kapatılıp yerine “Teknoloji Fakültesi”; mesleki eğitim fakültesi (MEF) bulunan üniversitelerin bu fakültesinin kapatılıp yerine “Sanat ve Tasarım Fakültesi”, bünyesinde ticaret ve turizm eğitimi fakültesi (TTEF) bulunan üniversitelerin bu fakültelerinin kapatılarak yerine “Turizm Fakültesi” kurulmasına, “Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi” bulunan üniversitenin bu fakültesinin kapatılmasına karar verildi