Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ağustos 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
014605oo
Kadiatu 3 yaşında. Afrika ülkelerinden Sierra Leone’de yaşıyor. Doğumundan itibaren başta ishal olmak üzere bir yığın önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıkla boğuşuyor. Save the Children adlı kuruluş zengin ülkeleri Afrika’daki çocuk sağlığı sorunları için fazla para tutmayan yardıma çağırıyor. “Küçük yardımlar” deniyor. “Küçük yardımlar, Afrika’daki yaygın çocuk sağlığı sorunlarını halledebilir.” Kadiatu da ‘o’ anda bakışlarıyla bilmeden bu çağrıyı tekrarlıyor. (Associated Press / Namvula Rennie)

024052cz

Afganistan’da Kabil’deki bir çay evinde baba ve kızı... Baba, kızının tatlılığından ve foto muhabiri Rodrigo Abd’ın ilgisinden hoşnut ve gururlu. Işıksa hoş bir sürprizle çocuğun ‘o’ ana ağırlığını koyan masumiyetini okşuyor. Sonuçta ilahi tablolardakine benzer bir ortam oluşuyor. (Associated Press / Rodrigo Abd)

3a2a10e1874js

Fotoğraf Afganistan’da, Rabat Kenti’ndeki hastanede bir anne kızın sağlık muayenesi için beklerken çekildi. Elbette bilmiyoruz ama annesinin göğsüne sokularak sevgi kollayan çocuğun gözlerindeki huzurun içinde ya da annenin bükülüşünde “O burka olmasaydı?” diye bir dilek var mıydı?” diye sormadan edemiyoruz. (Associated Press / Rodrigo Abd)

014273ox

Afganistan’da Taliban rejiminin yıkılmasından sonra umutla ülkelerine dönüp, büyük çoğunluğu hayal kırıklığı yaşayan 4 milyon mülteci var. Kabil yakınlarındaki küçük bir mülteci kampında portakal dağıtılmış. AP Ajansı’ndan Rodrigo Abd’ın çektiği fotoğrafta portakallar ‘o’ anda nasıl da göze batmış. Acaba sebebi renkleri miymiş? Yoksa portakallar oraya, o çocuklara ve ‘o’ ana yabancı da ondan mıymış? (Associated Press / Rodrigo Abd)

r00635nl

Afrika?da yine kuraklıktan ötürü açlık çeken ülke Nijer. Fotoğraf, çocukların beslenebilmesi için Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından kurulan bir sağlık merkezinde çekildi. Açlıktan ölümün kıyısında, yutmaya mecalleri olmadığından burundan beslenen iki çocuk. Reuters'tan Finbarr O'Reilly, ilerideki çocuğa odaklanmış. Ancak öndeki ne kadar flu olursa olsun daha ?net? çıkmış. (Finbarr O'Reilly / Reuters)

r00726wu

Yine iki çocuk. Yer Irak?ın başkenti Bağdat. Amerikan askerleri bu çocukların evine baskın düzenlemiş ve babaları da tutuklanmış. Bu fotoğrafta özellikle kardeşlerin küçük olanına bakınca insanın içi eğiliyor. Ama Amerikalı askerin dimdik duruşu, üst tarafındaki kayıtsız görüntünün ipuçlarını veriyor. ?O? an, ''Amerikalı fotoğraftan çıksa, bir de olaya bu taraftan baksa içi ne kadar eğilir?'' diye bir soru da sorduruyor. (Andrea Comas / Reuters)

r001147bw

Fotoğraf, Nijer'in Tahoua kentindeki bir acil beslenme merkezinde çekildi.
Ülkede kuraklık yüzünden 3 milyon 600 bin kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Eğer acil yardım yapılmazsa on binlerce çocuğun yetersiz beslenme yüzünden öleceği bildiriliyor. Anne Fatou Ousseini, bakışlarına yüklediği bu gerçekleri sanki ?o? anda dillendirmeye çalışıyor. Sanki tam da ?o? anda, 1 yaşındaki kızı Alassa açlık ve hastalıktan erken yaşlanmış elleriyle annesinin dudaklarını donduruyor. 1 yaşındaki elin görmüş geçirmiş çaresizliğinde ''Söylemene gerek yok. Nasıl olsa pek fazla kulak asmayacaklar'' yazıyor. (Finbarr O'Reilly / Reuters)