Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #282

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
27 Ağustos 2006       Mesaj #282
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"LÜBNAN'DA NE İŞİMİZ VAR DENİLEMEZ"

arinc 23

İZMİR - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lübnan'a asker gönderilmesinin, öncelikli olarak hükümetin işi olduğunu söyledi.
Arınç, TARİŞ Genel Müdürü Sabahattin Gazanfer'i ziyareti sırasında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin dün yaptığı açıklamaları sorması üzerine, şunları kaydetti:
''Sayın Cumhurbaşkanı'nın özgün düşünceleri kendisine aittir. Ben onu değerlendirmiyorum ama bu işler birinci olarak hükümetin işidir. Hükümet buna gerek duyarsa Meclisten talepte bulunur.''
Türk askerinin halen kriz bölgelerinde bulunduğunu hatırlatan Arınç, ''Lübnan'da ne işimiz var denilemez'' diye konuştu.
Arınç, ''Yapılan haksızlıklara, barışı bozma girişimlerine karşı Türkiye varlığını her konuda gösterir, göstermelidir, gösterecektir. Anayasanın 92. maddesi çok açıktır. Kim ne derde desin, sonunda bu maddeye göre işlem yapılacaktır'' dedi.
Arınç, Lübnan ve Filistin'de yaşanan olaylar sonrası BM'nin 1701 sayılı kararıyla bölgede ateşkese benzer bir sükunetin sağlandığını ifade ederek, BM ve AB üyesi bazı ülkelerin Lübnan'daki barış gücünü güçlendirmek amacıyla asker ve teçhizat gönderme kararı aldığını söyledi.
Türkiye'nin, saldırıların durması, mültecilerin evlerine dönebilmesi, Lübnan'ın yaralarının sarılması ve ''İsrail'in savaş tazminatı ödemeye mecbur kalacak düzeyde bu saldırıların sorgulanması'' için çaba gösterdiğini belirten Arınç, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin çok uluslu BM barış gücüne asker göndermesi gerekiyorsa bunun gereğini Hükümet takdir edecektir. Az da kısıtlı da olsa şu kadar sayıda asker, teçhizat gönderme düşüncesinde olursa, bunu planlarsa, bunu programına alırsa ikinci aşamada bu talebini TBMM'ye iletecektir. TBMM toplanacak ve bu talebin yerinde olup olmadığına karar verecektir.''