Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
19:49, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 19:50
Arama
MaviKaranlık Forum
İzel Rozental
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
3 Ocak 2011
VIP
VIP Üye
İzel Rozental
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İzel Rozental
(d. 2 Mart 1951, İstanbul), karikatürist, mizahçı, köşe yazarı ve işadamıdır.
Makale, röportaj ve kitap eleştirileri Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde yayınlandı. Çok az sayıdaki Aşkenaz Musevilerindendir. 1991'den beri Musevilerce çıkartılan haftalık Şalom gazetesinde editoryal karikatürleriSchneidertempel (Terziler Sinagogu) Sanat Merkezi'nin yöneticiliğini, 2004 yılından bu yana da Güldiken Mizah Kültürü Dergisi'nin başyazarlığını yapmaktadır. Karikatürlerinde politik olaylarla dalga geçmektedir.
Naif bir çizgiyi ve güncel olaylara dair zengin bir gözlem gücünü yansıtan karikatürleri, sanatçının çizimlerinin sadece mizahi gücüyle değil, grafik sanatları açısından da bir iz bırakmasına neden oldu. Az sözlü, gereksiz süslemelerden kaçınan yalın çizgisi, sanatçının çok sayıda yurtdışı sergi ve albüme davet edilmesine neden oldu. Halen FECO (Dünya Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu) ikinci genel başkanıdır.
İzel Rozental karikatürlerini kitap olarak bastı ve çeşitli mizah kitapları da yazdı. Yarım asrı geçen sanat yaşamını hâlâ sürdüren İzel Rozental, iş yaşamında da kalem ve kâğıt ikilisinden kopamadı. Dolmakalem üreticisi ScrikssKalem
şirketinin yöneticiliği görevini sürdüren Rozental, TÜKİD (Türkiye Kırtasiyeciler Derneği) yönetim kurulu sözcü üyesi ve aynı derneğin yayın organı olan Frekans Dergisi'nin editörüdür. İzel Rozental, Türkiye'de editoryal gazete çizerliğinin sınırlı sayıdaki temsilcilerinden biridir...
Yazdığı "Yol Boyunca" adlı adlı gezi kitabı geçtiğimiz senelerde satışa sunulmuştur.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Kapat
Saat: 19:50
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...