Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #285

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
27 Ağustos 2006       Mesaj #285
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
irakkacirilan440

IRAK'TA KAÇIRILAN TÜRK'ÜN ADI BELİRLENDİ


Reuters ajansı, Irak'ta kaçırılan Türk vatandaşının adının 'Yıldırım Tik' olduğunu bildirdi.
27 Ağustos 2006 Pazar 00:00
DUBAİ - Reuters ajansı, Irak'ta kaçırılan Türk vatandaşının adının 'Yıldırım Tik' olduğunu bildirdi.
Habere göre, rehinenin video görüntülerinin yer aldığı Arapça internet sitesinde, Türk vatandaşının kimliğinin 'Yıldırım Tik' olarak verildiği belirtildi.
Türk vatandaşını kaçıranlar, kasette rehinenin 'itiraflarının' bulunduğunu belirttiler.
Rehineciler, bu kişinin çalıştığı firmanın ABD ordusuna hizmet ettiğini ve kapatılması gerektiğini savundular.
Türk vatandaşının 27 temmuzda kaçırıldığı kaydedildi. Türk vatandaşının çalıştığı firmanın adı açıklanmazken, ülkenin güneyindeki Samava'da faaliyet gösterdiği kaydedildi.



******


Olaf20Wiig fox centanni

'SİLAH ZORUYLA İSLAM'I KABUL ETTİK'


Gazze'de kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan gazetecilerden Steve Centanni, kendisine silah zoruyla İslam'ı kabul ettiğinin söylettirildiğini açıkladı.
27 Ağustos 2006 Pazar 15:20

Centanni, Fox News kanalına yaptığı açıklamada, 'Gerçekten iyiyim, sağlıklıyım ve özgür olduğum için çok mutluyum' derken, kendisi ve meslektaşı Olaf Wiig'e, silah zoruyla İslam'ı kabul ettiklerinin söylettirildiğini kaydetti.

Steve Centanni, 'İslam'a büyük saygım var, ancak bu, silahları olduğundan ve ne olacağını bilmediğimizden kendimizi yapmak zorunda hissetiğimiz bir şeydi' diye konuştu.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye de Fox News çalışanı gazetecileri kaçıranların El Kaide örgütüyle bağlantısı olmadığını söyledi. Haniye, gazetecileri kaçıranların El Kaide veya başka bir örgütle bağlantısı bulunmadığını belirterek, 'El Kaide örgüt olarak Gazze Şeridi'nde mevcut değil' dedi.

Fox News çalışanı 60 yaşındaki Amerikalı muhabir Steve Centanni ile Yeni Zelanda doğumlu 36 yaşındaki kameraman Olaf Wiig, Gazze kentinde 14 Ağustosta kaçırılmışlardı. Eylemi düzenleyenler, rehineler karşılığında, ABD tarafından tutuklanan tüm Müslümanların serbest bırakılmasını talep etmişlerdi.

Kanalın daha önce yayımladığı bir video kasette, yere bağdaş kurarak oturmuş Wiig'in, 'Amerikan yapımı Apaçi helikopterleri, Gazze sakinlerini öldürüyor' şeklinde yaptığı konuşmanın görüntüleri yer alıyor ve eylemciler, rehinelerin İslam dinine geçtiğini iddia ediyordu.



****


fox news

GAZZE'DE KAÇIRILAN GAZETECİLERİN MÜSLÜMAN OLDUKLARI İDDİA EDİLDİ


Kudüs'te yayın yapan Fox News televizyon kanalından bir yetkili, Gazze'de kaçırılan 2 gazetecinin İslam dinine geçtikleri ile ilgili bir video görüntü elde ettiklerini söyledi.
27 Ağustos 2006 Pazar 11:40

KUDÜS - Kudüs'te yayın yapan Fox News televizyon kanalından bir yetkili, Gazze'de kaçırılan 2 gazetecinin İslam dinine geçtikleri ile ilgili bir video görüntü elde ettiklerini söyledi.
Kanal yetkilisi, gazetecileri kaçıran kişilerin, serbest bırakılmaları için verdikleri sürenin dolmasından bir gün sonra bu bilgiyi açıkladı.
Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, gazetecilere bugün yaptığı konuşmada, "Yeni vide görüntüleri aldık. Bu görüntülerde gazetecilerin Kuran'dan satırlar okudukları görünüyor" dedi.

fox news

GAZZE'DE KAÇIRILAN GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI


Gazze'de kaçırılan Fox News çalışanı iki gazetecinin serbest bırakıldığı bildirildi.
27 Ağustos 2006 Pazar 12:57
KUDÜS - Gazze'de kaçırılan Fox News çalışanı iki gazetecinin serbest bırakıldığı bildirildi.
Gazze'deki Yeni Zelandalı bir diplomat, gazetecilerin serbest bırakıldıklarını ve Gazze'deki bir otele getirildiklerini açıkladı.
Fox News daha önce, kaçırılan 60 yaşındaki Amerikalı muhabir Steve Centanni ile 36 yaşındaki Yeni Zelanda doğumlu kameraman Olaf Wiig'in sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurmuştu.
Gazeteciler, Gazze kentinde 14 Ağustosta kaçırılmışlardı. Eylemi düzenleyenler, rehineler karşılığında, ABD tarafından tutuklanan tüm Müslümanların serbest bırakılmasını talep etmişlerdi.