Arama

Aayla Secura - Tek Mesaj #1

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Güç’te daima kuvvetli olan Aayla, küçük yaşında, Jedi Ustası Tholme’un Kiffar Padawanı olan genç Quinlan Vos tarafından Ryloth’daki bir görevin üstlenilmesi sırasında keşfedildi. Atletik bir yapıya, egzotik bir güzelliğe ve koyu mavi renge sahip olan Aayla Secura, Jedi’lar arasında göze çarpmaktaydı. Düzen’in alacakaranlık yıllarında bir Jedi Şövalyesi olarak Coruscant’taki Jedi Tapınağının dışında çalıştı.
Oldukça genç olan Aayla herhangi bir tehdide karşı korunmak için yerel Hutt’un Twi’lek köleleriyle birlikte kalmıştı. Hala Lon Secura’nın yeğeni olmasına rağmen Hutt’un Wampa koruması aşırı öfkesini sürdürdüğünden küçük Secura tehlike içindeydi. Şans eseri Quinlan tarafından Güç içirisinden hissedilerek kurtarıldı.

O ve Aayla Güç sayesinde birbirleriyle çok sıkı ve kuvvetli bir bağlantı kurmuşlardı. Quinlan, Coruscant’da, Jedi Eğitimi alması adına onun test edilmesi için usta Tholme’u ikna etti. Aayla’nın bu sınavı geçerek Jedi eğitimine başladı.

Yetenekli bir kılıç ustasıydı, ışın kılıcı dövüşünde Ataru tekniğini kullanırdı. Ayrıca bu stil yanında bir yeşil bir mavi ışın kılıcıyla uygulanan Jar’Kai formu üzerine de çalıştı.

Padawan Aayla ve ustası Quinlan birlikte ardı ardına gelen birçok görevi üstlendiler. Xoman Freeli Skyboat(?) Korsanları’ndan küçük bir prensesi kurtardılar, Ogden Minorlu Terbenantlarla karşı karşıya geldiler, Solibus’daki Lodi’nin Gizemini çözdüler ve hatta Tatooine’deki bir Gungan’ı tehdit eden Sebulba’ya şahitlik ettiler. Ayrıca Ateş’in Kalbini hediye olarak kendisine verdiği genç Twi’lek Padawanı Xiaan Amersu ile de iyi ilişkileri vardı.

Quinlan ve Aayla, Ryloth’daki uyuşturucu özelliği olan glitteryll kaynaklarını araştırmak için atandıkları bir görevde herşey ters gitti. İkisi yakalanarak, ilaçla uyuşturuldular. Aayla ve ustası ağır amnezinin ıstırabını çektiler. Aayla, ruhu kendi için tekrar savunmayı sürdürdüğünden onu her gün daha fazla glitteryll ile besleyen amcası Pol Secura tarafından alındı. Bir Jedi olduğunu unuttu, bir ustası ve Güç yetenekleri olduğunu unuttu.

Bir gün garip bir adam Pol Secura’nın konutuna, “Padawan” Aayla’yı aramaya geldi. Aayla’ya kendisinin ışın kılıcını gösterdi, fakat yine de hiçbir şey hatırlayamadı. Bir süre sonra, adam ilaç vermenin ardında Pol Secura’nın olduğunu çözdü ve onun için geri döndü. Aayla, amcasını kurtarmaya çalışırken, amcasına kazayla balkondan dışarı Güç-itişi uyguladı. Bunun için yabancıyı suçladı, Quinlan Vos’u.

Aayla amcasını öldüren adamdan intikamını almak istedi. Kiffex yolu üzerinde bir korsan gemisinde kendini gizledi. Gezegende Karanlık Jedi Volfe Karkko’yu keşfetti ve onu hareketsizlik alanından azad etti. Kendini karanlık tarafa verdi ve Karanlık Anzati Jedi’a yardım etmeyi amaçladı. Anzati yardakçılarına Jedi’ın Kiffex’de yakalanması emrini verdi. Karkko’nun gücünü geri kazanmak için onlara canlı olarak ihtiyacı vardı. Onların “Jedi aurasını” emmeye ihtiyacı vardı. Fakat öncelikle kendini ve Anzati yardakçılarını beslemek zorundaydı. Aayla, Anzati’yi aldı ve yerel bir kaleye ansızın saldırdı. İşte orada Quinlan Vos, Tholme ve Zao’ya karşı yüzleşti ve ele geçirilmiş halkıyla uzaklaştı. Quinlan, onu takip etti ve Karkko’nun hapishanesine ulaştı. Yeniden eski ustasına karşı savaşırken gerçek kimliğinin farkına vardı. O anda Karkko onu yenmek için Aayla’ya Güç yıldırımları uyguladı. Kendine geldiğinde, Karkko’yu ölü buldu. Bu olay üzerine,Quinlan’ın eski ustası Tholme’e tarafından padawan olarak alındı. Quinlan kendini “rüzgârla ileriye savrulmuş bir yaprak” olarak tasavvur etti ve Kiffex’den ayrılarak, Güç’ün ona söylediği yere gitti.

Aayla ve Tholme, Coruscant’a döndüler ve Quinlan gibi, o da Jedi Tapınağı’nda tekrar eğitime alındı. Usta Plo Koon, Aayla kendisine yenilenmiş ve düzeltilmiş hatıralar tanzim ederken, telepatisini ona yol göstermek için kullanmaya razı oldu.

Aayla ve Quinlan, Jedi Konseyi tarafından yükseltildi. Aayla’ya Jedi şövalyelik ünvanı ve Quinlan’a da Jedi Ustalığı ünvanı verildi.

Genellikle Jedi tapınağı dışında görevlerde bulunan Ayla Secura Cumhuriyeti tehdit eden ayrılıkçı krizi sırasında Secura, Geonosis’e rehine Jedi’ları kurtarmak için gönderilen iki yüz Jedi’dan biriydi. Patlak veren muazzam savaştan kurtulan az kişiden biri oldu. Geonosis’li savaşçılar tarafından sertçe, kurtulan ve idamı bekleyen Jedi’ların çemberine sıkıştırıldı. Klon takviye güçlerinin gelmesi hayatını kurtardı. Secura daha sonra, kalkan tozların içinde parıldıyan ışın kılıcıyla, eğitilmiş Cumhuriyet askerlerini arkasına alarak, klon birliklerinden oluşan kendi ekibini yönetti.

Secura, diğer Jedi’lar gibi Klon Savaşlarında General olarak görev yaparak, emrindeki birliklerle pek çok operasyona katıldı. Dış Halklardaki Ticaret Loncasına ait renkli bir gezegen olan Felucia’da, Yıldız Kolordusuna bağlı birliklerle bulunuyordu.

Aayla Secura, ayrılıkçı kuvvetlere yaklaştığı sırada Yüce Başkan Palpatine, Coruscant’tan Emir 66’yı yayınlayarak, Aayla’nın klon subayıyla bağlantıya geçti. Kumandan Bly hologram yolu ile aldığı emir sonucu, Jedi ı, Cumhuriyet’in düşmanı olarak tanımlayıp, Jedi Generaline karşı silahını hazırladı.

Tam o anda Felucia’nın kuşları havalandı ve Aayla’nın dikkatini gökyüzüne çektiler. Bly ve askerleri ateş açtılar. Secura açılan ateşler sonucu öldü.

Kaynak: starwars.gen.tr
Son düzenleyen Jumong; 9 Ocak 2016 09:36