Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ocak 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÖĞRETMEN=BİLGİ VERİR ÖĞRETİR
DOKTOR=İNSANLARIN ŞAĞLIĞIYLA GÖREVLİ KİŞİ
POLİS=ŞUÇLULARI YAKALAR
AŞÇININ GÖREVLERİ

- Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup olmadığını kontrol eder, - Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder, - Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye veya karavanaya koyar, - Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir, - Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar.) - Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler, - Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar, - Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar veya - yaptırır. NOT: Büyük mutfaklarda çalışan aşçılar bir alanda uzmanlaşmışlardır.