Arama

Mount & Blade: Warband - Tek Mesaj #4

bhllcn - avatarı
bhllcn
Ziyaretçi
30 Ocak 2011       Mesaj #4
bhllcn - avatarı
Ziyaretçi
Kavramlar

İdare Hakkı:
Yoldaşlarını kral olma konusunda yardımcı ol diyoruz her npc bir kez propaganda yapmak için gidiyor ve her bir gidiş için 3 puan idare hakkı alıyoruz. Savaşta kazanan taraf olursanız barış anlaşması ile idare puanı alırsınız
Tarafınıza her bir lord geçtiğinde yine 3 puan idare hakkı alıyoruz
Sizi her bir kral bey olarak tanıdığında yine 3 puan idare hakkı alıyoruz

Onur:
Savaş sonunda lordları esir almayıp serbest bıraktığımızda onur puanı kazanıyoruz. Köylülere yardım edince veya şehir halkına , Onur yükseliyor

Nam:

Bildiğiniz gibi galip geldiğiniz her savaşta muharebe büyüklüğüne göre nam puanı alıyoruz.

Derebeyi:

Oyundaki size bağlı olan lord - ladyler. Toprak vererek npcleriniz dahil derebeyleriniz olacaktır.

Bakan :


Oyunda eşinizi, npclerden herhangi birini ve halktan birini krallığınızı kurduktan sonra bakan atayabilirsiniz. Bakan size krallık yönetiminde yardımcı olacaktır.

Krallık Kurmak

Oyuna girin karakter oluşturun ve bir krallığa derebey olarak katılın bu sırada da bir lady ve vasisi ile ilişkileri yükseltin diğer derebeylere yardım edin savaşlarda ve kral ile de ilişkinizi yükseltin kaleniz vs olsun namınızı arttırın, onurunuzu yükseltin ve gerekli nam ve onuru toplayıp evlenince yoldaşlarınızdan kral olmanız konusunda yardım isteyin ve her bir yollamanızda 3 puan idare hakkı kazanın 10 npc= 30 idare hakkı olur ve gerekli idare hakkını da alınca krala bağlılık yemininizi bozun.

-İşte kendi krallığınızı var olan kale vs niz ile kurun (şehir,kaleniz yoksa ele geçirin ve krallığınızı kurun)
-Şimdi püf nokta ayrıldığınız krallıkla olan ortak düşmanlarınıza saldırın ve ortak düşmanınız olan krallığa elçi yollayarak iyi niyetinizi bildirip sizin krallığınızın tanınmasını sağlayın
-Taraflar bölümünden ya da rastgele krallarla arası iyi olmayan lordlarla politika konuşup tarafınıza çekmeye çalışın ilişkiniz fazla eksi olmasın yeter.

Kendi npclerinize toprak vererek(sana bir sorum var, toprak sahibi olmak ister misin deyin tamam işte lord/lady oldular bile) lordunuz yapın ama diğer lordlar sizle olan ilişkiniz eksilecektir.
Npcleri lord yapmadan önce biraz skill kazanmaları iyi olur yanınızda sonra lord yapabilirsiniz her zaman; diğer lordları ikna etmeye uğraşmayı sevmeyenler için npcleri lord yapmak birebirdir.

Gerisi size kalmış iyi oyunlar.

Evlenmek

Oyuna Başladığınızda hanlarda bulunan ozan ve aşıklardan 3 - 4 tane şiir öğrenin, bu size ladylerle ilişkinizi arttırmada lazım olacaktır. Namınızı da 160 yapmak yeter ama 200 küsürlerde biraz daha ladyleri ve vasisini etkilemekte faydalı olacaktır.
Ozan ve aşıklardan nerede ziyafet var öğrenin ve oraya gidin ve turnuva varsa hemen katılın turnuvadaki başarıyı da ladylere atfetmek yine ladylerle ilişkinizi arttıracaktır.
Ziyafette herhangi bir lady ile tanışın ve ona şiir felan okuyun ve vasisini öğrenin; vasisi ile de ilişkiyi arttırmanız lazım ondan görevler alarak

Bir yandan her gün hem lady i ziyaret edip hem vasisinden görev alıp ilişkileri arttırın.
Aynı zamanda en az bir kale ya da şehrinizin olması da evlilik için garanti teşkil edecektir.
lady in vasisi ile ilişkinizi 8-9 yapınca lady ile olan ilişkinizden bahsedin seçeneklerden ve lady ile evlenmek istediğinizi söyleyin.
İlişkiniz yüksekse hem lady hem de vasis bu teklifi kabul edecektir.
Sonra nişanlanırsınız ve vasis sizi evlilik törenine çağıracağının söyler yine de siz her gün lady ve vasisi ziyaret edin ne zaman çağıracaklarını sorun.
Vasis sizi belirtilen 300 gün içinde en az 1 - 2 gün ; en fazla 30 gün içinde - ortalama - çağıracaktır.
Çağırılınca vasise giderek törene katılın ve evlenin.
Lady yani karınız kale, şehrinize otomatik olarak gönderilecektir.

Oyunda çocuk sahibi olmak yoktur.
Eşinizi krallığınıza bakan olarak atayabilirsiniz.(konuşma seçeneklerinde var)