Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:49, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 12 Aralık 2025 - 01:49
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #1536
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
31 Ocak 2011
VIP
VIP Üye
Mısır’daki Türk işadamları yurda dönerken, yağmaya karşı ülkedeki yatırımlarının güvenliğini yerel halkla güçlendiriyor
Mısır’da sokakların tansiyonu düşmezken, bu ülkede yatırımları bulunan Türk işadamları ve Türk şirketlerinin çalışanları yurda geri dönmeye devam ediyor. Karışıklıkları fırsat bilenlerin yağmaya girişmesi tesislerin güvenliği için her türlü tedbirin alınmasına neden oluyor. Türkiye’nin ilaç dağıtım devi Hedef Alliance’ın Mısır Temsilcisi ve üyeleri arasında Temsa, Evyap, Abalıoğlu Holding, Kordsa, Gülteks, Taha Grup gibi şirketlerin olduğu Türk Mısır İşadamları Derneği (TÜMİAD) Başkanı Zeki Ekinci, dün Türkiye’ye döndü. HT Ekonomi’nin sorularını yanıtlayan Ekinci, “Polis sokaklardan çekilince yağma başladı çünkü asker sadece kamu binalarını koruyor” dedi. Evleri ve mağazaları mahallelerde gönüllü gençlerin kurduğu grupların koruduğunu anlatan Ekinci, fabrikalar ve başka büyük işletmelerin korumasını ise yapılan ödemeler karşılığı Bedeviler’in yaptığını belirtti. Ekinci, bu yöntemi kullanan Türk işletmeleri de olduğunu bildirdi. “Mısır’da özel güvenlik veya eski asker-polis gibi oluşumlardan faydalanılamıyor mu?” sorumuz üzerine Ekinci, şunları söyledi: “Mısır Türkiye’den çok farklı. Normal zamanda bile Bedeviler’in silah taşımasına karışılmazdı. Polis onlarla pek karşı karşıya kalmak istemezdi. Geçmişte Sina’da karakol basıyorlardı. Halk da çekinir. Aşiret gibi düşünün. O yüzden bir yerin güvenliğini onlar sağlıyorsa, yağmacılara karşı caydırıcı oluyorlar. Bir arkadaşımız işletmesini bu yolla korumaya aldı. Yine bir inşaat şirketimiz işyerinde Bedeviler’den koruma hizmeti almaya başladı. Yöntem Türkler tarafından kullanılıyor.”
DAĞITIM YOK
Hedef’in ortak olduğu ecza depolarının çalışmadığını söyleyen Ekinci, “Sipariş alıyoruz ama dağıtım yapamıyoruz. Eczaneler kapalı, yağmaya uğrayan da oldu. Benzin istasyonları da kundaklama riskine karşı kapatıldı. Zaten Kahire içine araba sokamıyoruz. Benle beraber 4 Türk personelimiz de geri döndü” dedi.
Çalışanların akrabaları güvenliği takviye etti
Mısır’a yatırım furyası başlamadan önce giden Türk şirketleri arasında yer alan Evyap’ın İskenderiye’deki fabrikasında 10’u Türk olmak üzere 460 kişi çalışıyor. Türk personeli çekme kararı aldıklarını söyleyen Evyap İcra Kurulu Üyesi Mustafa Arın, “İdareyi Mısırlı personelimiz yürütecek ancak fabrikada üretim durdu” dedi. Olayların kent merkezinde yaşandığını ve fabrikaya şu ana kadar herhangi bir zarar verme girişinin olmadığını belirten Arın, “Güvenliği takviye ettik. Dışarıdan fazladan kuvvetler getirdik. Çalışanlarımızın akrabaları güvenliğe destek oluyor” diye konuştu. Evyap’ın bu yıl içerisinde faaliyete sokacağı 40 milyon dolarlık ek yatırımın devam edeceğini söyleyen Arın, “Olayların duracağını düşünüyoruz” dedi. Öte yandan Mısır’da fabrika kurmak için bir arazi alan Hayat Kimya’nın Genel Koordinatörü Orhan İdil, “Yatırıma yıl sonunda başlamayı planlıyoruz. Ülkedeki ortamın sakinleşeceğini düşündüğümüzden, yatırımdan vazgeçmiyoruz” şeklinde konuştu.
Mağazalar kapandı mallar depoya gitti
Ülkede hepsi aynı bayi tarafından işletilen üç Damat&Tween mağazası bulunduğunu söyleyen Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Mağazalar alışveriş merkezlerinde yer alıyor. İkisi Kahire, biri İskenderiye’de. Bayimizin altı tane telefonu var. İki gündür altısından da ulaşamadık. Sonunda yardımcısına ulaşabildik” dedi. Mağazaların kapalı olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, “Malları tezgâhlardan indirip, depoya kaldırmışlar. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.
‘Havalimanında 800 KİŞİ BEKLİYORDU’
Kendisi ülkeden ayrılırken, Kahire Havalimanı’nda 800 Türk vatandaşının beklediği bilgisini veren TÜMİAD Başkanı Zeki Ekinci, “Büyükelçimizle görüştüm. Herkesin ayrılabileceği kadar uçakların ayarlandığını anlattı” şeklinde konuştu.
HaberTürk
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Kapat
Saat: 01:49
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...