Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Şubat 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
aktas55 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba

Mesleki açık lisede okuyorum lakin devamsızlıktan kalıyorum düz liseye geçmek istediğim zaman geçmişte meslek lisesinden not aldığım için geçemiyorum fakat yüz yüze eğitim göremez raporu ile düz liseye geçiş yapabiliyorum...Sormak istediğim bu raporu neye göre verirler nerden alınır ilgili tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

YÜZ YÜZE EĞİTİM
İmam hatip liseleri ile meslekî ve teknik orta öğretim okullarında (meslek liselerinde) öğrencilere dershane ve atölyelerde yaptırılan eğitimi ifade eder.
Öğrenci seçmiş olduğu bölümün programda belirtilen meslek derslerini Halk Eğitim Merkezinin göndereceği bir okulda alır. Tasdiknamesinde başarılı olduğu meslek dersleri var ise okuldaki o bölümün zümre öğretmenleri tarafından bu derslerin muafiyeti yapılır, öğrenci tasdiknamesinde başardığı meslek derslerini yüz yüze eğitimde 2. defa almaz.
UZAKTAN EĞİTİM
Bilişim teknolojileri kullanılarak belirli bir mekândan bağımsız olarak yapılan öğretimi ifade eder. Mesleki Açık Öğretim Lisesinde uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim bir bütündür, öğrenci her ikisinde de başarılı olamaz ise diploma alamaz.
Yüz yüze eğitimi bitirme belgesi diploma sayılmaz diploma yüz yüze eğitimini ve uzaktan eğitimini tamamlayan öğrenciler için mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenir. Öğrenci yüz yüze eğitimle meslek derslerini alırken öğrencilik durumu mutlaka aktif olmalıdır.
Öğrenci sistemde kayıtlı olduğu alandan yüz yüze eğitim almak durumundadır, sistemde farklı bir alan olarak gözüküyorsa mutlaka dilekçe ile durumunu düzeltmelidir.



kaynak