Arama

Sendrom nedir? - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Madem ki sitemizin adı sendrom, o zaman sendrom nedir onu da yazmak lazım. Daha fazla bilgi isteyen kişiler tıp sitelerine bakabilirler. Aşağıda vikiden bir alıntı mevcut.
Sendrom ya da Belirgi, birbirleriyle ilişkisiz gibi görünen, ancak bir araya geldiklerinde tek bir olgu olarak kendilerini gösteren bulgular bütünüdür. Bu, kalıtsal olabilir ya da edinsel nedenlerle de oluşabilir.
Resmi olmayan ulaşın yorumu (yanlış varsa düzeltin)
Genellikle bulan kişilerin ya da coğrafi bölgelerin adıyla anılır. Örneğin: Zolinger Elison Sendromu gibi. Aşırı asit sebebiyle mide babalara geldimi bu olay oluyor. Total gastrektomi bile gerekebiliyor. (bana tıbbi detay verdirmeyin, gartrit ya da peptik ülserden farkını biliyoruz da konumuz değil)
Ya da marfan sendromu gibi örnekler çoğaltılabilinir.
Haa, neden sitemin adı sendrom derseniz bir kaç sebebi var. Öncelikle üniversitedeki Rock grubumun adı sendrom idi (devrim ülkü isim babası ve gitaristi idi). Sonra hobim farmakoloji ve tıptır (yarı doktor değilim hobim bu). Sonra güzel bi isim, bide hani ilişkisiz gibi görünen ama birleşince tek bi olgu olan şey var ya. İşte o benim. Bilişim, müzik ve hayat, birleştirince ortaya Ulaş çıkıyor.