Arama

Kıraç - Tek Mesaj #27

_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
12 Şubat 2011       Mesaj #27
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi
KIRAÇ İÇİN BİR HAYALİN GERÇEKLEŞMESİ..


Ayşe Şule Bilgiç ve Kıraç, kızları Elif Iraz dünyaya geldikten sonra tiyatro kurma hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı.



ce3 30382


Kıraç Bey, ilk kez tiyatro sahnesinde şarkı söylediğiniz doğru mu?


Kıraç: Evet, ilk kez 8 yaşındayken bir tiyatro sahnesinde şarkı söyledim. ılk müziğimi de 11 yaşında yine tiyatroya yaptım. Babam öğretmendir, okul müsamerelerine çok önem verir. Bu yüzden kendimi bildim bileli gösteri sanatlarına ilgi duydum. Ayşe Hanım zaten oyuncu, ben de müzik yapıyorum. Bu tiyatroyla orta yolda buluştuk...
Tiyatro açmak cesaret işi sanırım...
Ayşe Şule Bilgiç: ışletme kısmı büyük iş. Neyse ki çok iyi bir ekibimiz var, işletmeyi onlara bıraktık, biz daha çok yaratıcı kısımla ilgileniyoruz. Ayrıca burayı hiç ticari bir yer olarak düşünmedik. Öyle düşünseydik, sinema salonunu tiyatro sahnesine dönüştürmezdik.

Peki bu yaptığınız delilik değil mi?


Kıraç: Aslında çok da delilik değil. Ya bir tekne alıp koy koy dolaşacaktık ya da tiyatro açacaktık, biz ikinci şıkkı tercih ettik. ınsanlara tuhaf gelebilir ama yapmak istediğimiz şeyi yapıyoruz.



DEKOR PULSAR’A ÖZEL HAZIRLANDI
Büyülü Sahne’nin ilk oyunu “Pulsar Sahnede” oldu. Bir hayvanla tiyatro oyunu yapmak zor değil mi?
Kıraç: Konu Pulsar olunca zor değil. Ayşe Hanım daha önce “Gönül Salıncağı” ve “Pulsar” dizilerinde onunla çalışmıştı. Dünyada çok az bulunan bir oyunculuk kabiliyetine sahip bu köpek. Zaten oyuncu olduğunu düşünüyor!



Prodüksiyonda Pulsar için özel bir ayarlama yapmanız gerekti mi?
Ayşe Şule Bilgiç: Dekor ona göre yapıldı. Sevdiği, sevmediği, tepki gösterdiği şeyler gözetilerek hazırlandı.


Kısaca oyundan bahseder misiniz?
- Bu bir çocuk müzikali. 15 kişilik bir oyuncu kadromuz var, dönüşümlü oynuyorlar. Danslar, Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden koreograf ve tiyatro sanatçısı Yeşim Alıç’ın imzasını taşıyor. Yönetmen, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Savaş Özdemir. Senaryo ise yine Savaş Özdemir’le birlikte “Pulsar” dizisinin de senaristi olan Kubilay Zerener tarafından yazıldı. Müziklerde Kıraç Bey’in imzası var tabii ki. Cumartesi, pazar günleri saat 13.00 ve 15.00’te sahneleniyor.



Büyülü Sahne ekibi başka oyunlar çıkaracak mı bu yıl?
Ayşe Şule Bilgiç: Kadromuzda toplam 25 oyuncu var. ıki hafta sonra yeni bir çocuk oyunu daha çıkaracağız. Adı “şişedeki Ses”. Sonrasında büyükler için oyunlarımız olacak. Belki sezon sonuna yetişir. Müzikal de yapmak istiyoruz.


SAHNE BULAMAYAN TİYATROLAR BUYURSUN BURAYA GELSİNLER
Diğer tiyatrolarla aranızda rekabet olacak mı?
Ayşe Şule Bilgiç: Bizim öyle bir derdimiz yok. Salonu açtıktan sonra tüm tiyatrolarla irtibata geçtik, “400 kişilik salonumuz var, buyurun gelin” dedik. Biz o kadar bencil değiliz, sahne bulamayanlar buyursun gelsinler.
Kıraç: Buranın avantajı çok büyük bir sahne ve yeterli sayıda koltuk olması. Ortada inanılmaz bir pasta yok. Pasta büyürse, rekabet o zaman işe yarar.
Salona bayağı para harcamışsınız...
Ayşe Şule Bilgiç: Bizden önce Levent Kırca tiyatro yapmak istemiş burayı. Biz binayı devraldıktan sonra balkonu dikleştirdik, perdeleri ekledik, kulisleri yaptık, ışık ve ses düzenini ekledik.


Bu kadar yoğun çalışmak sizi yormuyor mu?
Ayşe Şule Bilgiç: Kıraç Bey de ben de ıkizler burcuyuz. Hatta kızımız Elif Iraz da öyle. Küçüklüğümden bu yana asla tek iş yaparak mutlu olmadım. Beni en çok yoran şey boş oturmak. Kendimi kötü hissediyorum o zaman. Bizim tatile çıktığımız gün sayısı bile azdır. Hepsine planlı bir biçimde yer verdiğimiz zaman yorulmuyoruz.
Kıraç: Biz çalışmayı seviyoruz. Yaptığımız iş hem hobimiz hem de sosyal hayatımız.


KIZIMIZ BİZE “SİZ DELİSİNİZ” DİYECEK
Nasıl gidiyor çocuklu hayat?
Kıraç: Hayatımızı sanıldığı kadar değiştirmedi çocuk. Tamam, bizim merkezimize oturdu ama onunla ilgili sadece güzel şeyler düşünüyoruz. Tahmin ediyorum Iraz da bizim hayatımıza uyum sağlayacak. Bizim gibi 3-5 şeyi birden yapmak isteyen biri olacak.

Ayşe Şule Bilgiç: Büyüdüğünde ya “Siz delisiniz” deyip bizden kaçacak ya da o da bizim gibi olacak.
AYŞE HANIM’IN GIRTLAĞINA BÜLBÜL SIKIŞMIŞ
Ayşe Hanım “Gönülçelen” dizisinde kötü sesli bir şarkıcıyı canlandırıyor. Siz eşinizin sesini dizide ilk dinlediğinizde ne hissettiniz?
Kıraç: şöhretli ama kötü bir şarkıcı olan Berrin’i canlandırıyor. Ülkemizde bunun çok örneği var. Ama kötü söylemesi gerektiği için öyle söyledi. Yoksa Ayşe Hanım’ın gırtlağına bülbül sıkışmış, o şakır. Çok iyi şarkı söyler.


Kulağınızı tırmalamadı mı?
Kıraç: Yoo, Türkiye’de alıştık artık böylelerine.
Ayşe Şule Bilgiç: Benden daha kötü şarkı söyleyip daha popüler olan çok insan var.
Sıra sizin albümünüze geldi desenize...
Kıraç: Ayşe Hanım’a albüm yapamayız ama Berrin’e yaparız.
Ayşe Şule Bilgiç: Berrin’in artık bir single’ı var. Klibi de çekildi. Dizide izlenebilir. Onun çok ciddi fanatikleri olacak diye düşünüyorum.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.