Zaha Hadid, Nassim Yolu Villaları - Singapur
Nassim Villaları'nda Zaha Hadid, tropikal yeşil içine tasarımını yerleştirdi.
Lüks yaşama alanlarının tasarımında geniş ölçüde yeni biçimlendirme teknolojilerini kullandı.
Alanı çevreliyen tropikal ağaçların arasında Singapur Botanik bahçelerine karşı, nefes kesen bölgenin en güzel konumuna yerleşti.
Bu tasarım arazi için bir mimik yaratmak, arazinin bir parçasına mimarinin dönüşmesini sağlamak, bu yolla yerel ve kendi konumunu güçlendirmek.
Dik arazide yerleşen teraslar ve rampalar arazinin katmanları villaların içine kadar girmekte.
Arazideki dalgalanmalar binalara ulaşmakta ve binaları oluşturmakta. Bahçe ve ev arasında bağlar oluşmakta. Binaların biçimi, arazideki hareketi yansıtmaya yöneliktir.
Binalar iki bölümlüdür bunlardan alt kısımlar daha kamuya açık, üst kısım ise daha özeldir. Bu alanları örten gökyüzüyle ilişkili saçaklar gölgelendirmeyi sağlamaktadır.
Aynı zamanda botanik bahçelere bakan teraslar binalarda yer almaktadır. İnşaat malzemesi dış mekanlarda, alüminyum ve fibrobeton ve fibreplastik’tir. Diğer taraftan korianın iç mekanlarda yoğun olarak kullanılması planlanmıştır.
Kaynak: Mimdap
Kaynak: Zaha Hadid
Çeviri: Mimdap
Son düzenleyen Safi; 8 Ağustos 2016 23:20