Arama


Theni's - avatarı
Theni's
Ziyaretçi
18 Şubat 2011       Mesaj #3
Theni's - avatarı
Ziyaretçi
Dolgu işlemi bittikten sonra hassasiyet ortaya çıkabilir. Dişiniz hava, sıcak, tatlı yiyecekler vb. olaylara hassasiyet gösterebilir. Kompozit dolgular ve diğer tip dolgular bu hassasiyete neden olmaktadır. Genellikle bu hassasiyet 1-2 hafta arasında azala azala sone erer. Bu gibi şeylerden dişinizdeki hassasiyet geçene kadar uzak durmanızı öneririm. Fakat 1-2 hafta içinde ağrı sızı hassasiyet geçmezse derhal diş hekiminize başvurmaktan çekinmeyiniz.


Hekiminiz hassasiyetin gitmediğini anlarsa, hassasiyeti gidermek için tekrar bir dolgu yapabilir. Bu işlem yavaş yavaş hassasiyet olan bölgeyi iyileştirmeye yetecektir. Hassasiyetinizi daha önce diş hekiminize açıklamanız daha sonraki safhalarda dişhekiminin problemi çözmesine o derece kolaylık sağlamaktadır. Dolgu sökülüp yerine yenisinin takılmasıda mümkündür. Yada dolgunun altına diş hekimi tarafından ajan konulup korunabilir. Fakat dolgu derinse kanal tedavisi uygulaması yapılmalıdır.

Dolgudan sonra ağrı 2 şekilde olabilir.
- ilk ağrı dolgunun dişleri kapatmamasına neden olur. Isırdığınızda ortaya çıkar ve gitgide kötüye gitmektedir. Anastezi geçtiği zaman bunu hissetmeniz mümkündür. Ağrınız varsa dişhekiminize başvurunuz. Yeniden şekilendirme yapılabilir.
- Bu ağrı şeklide dişler birbirine temas ettiği zaman ortaya çıkar ve çok şiddetli bir ağrıdır. Dolgusu yeni yapılmış metal diş arasındaki temasla ortaya çıkmaktadır. Ağızdaki elektrik akımından oluşmaktadır. Yeni yaptırdırğınız metal dolgulu dişinizin karşısındaki dişte metal dolgulu diş varsa bu ağrı meydana gelir ve çok şiddetli olduğundan dayanması zordur. Telaş yapmayınız ve Hekiminize başvurunuz.

Dolgu işlemi bittikten sonra dişhekimi tarafında yapılan bölge cilalanır. Ancak tedaviden sonra dolgunun keskin ve yaralayıcı kenarları oluşabilir. Bu kenarların ağzınızda yara açmaması için dolgudan sonra ağrı olursa lütfen dişhekiminize başvurun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 27 Ekim 2016 22:42