Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #302

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
1 Eylül 2006       Mesaj #302
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Mount20Merapi20volcano

BİLİM ADAMLARI PATLAYAN BİR VOLKANIN DÜNYAYI YAN YATIRDIĞINI BELİRLEDİ


ABD’nin seçkin üniversitelerinden bilim adamlarının katılımıyla kurulan bir ekip, 800 milyon yıl önce Kuzey Kutbu’nda yaşanan çok şiddetli bir yanardağ patlamasının yerkürenin 50 derece yana yatmasına sebep olduğunu ortaya çıkardı.
01 Eylül 2006 Cuma 09:29
ABD’nin seçkin üniversitelerinden bilim adamlarının katılımıyla kurulan bir ekip, 800 milyon yıl önce Kuzey Kutbu’nda yaşanan çok şiddetli bir yanardağ patlamasının yerkürenin 50 derece yana yatmasına sebep olduğunu ortaya çıkardı.
Princeton Üniversitesi’nden Adam Maloof başkanlığındaki ekip, Norveç’e bağlı Svalbard Takımadaları’ndan 1999-2005 yılları arasında topladığı tortul taşların manyetik bileşimini analiz ederek büyük volkan patlamasının ardından ekvatorun Alaska’ya doğru kaydığı, Kuzey Kutbu’nun ise Afrika’ya doğru ilerlediği sonucuna vardı. Patlamadan sonra yeryüzünde biriken büyük miktarda magma, zamanla ekvator yönünde ilerleyerek ağırlığıyla dünyanın ekseninin her sene yaklaşık 1 metre daha yana yatmasına yol açtı. Bu değişim 5 ila 20 milyon yıl sürdü. Maloof, günümüzde yeryüzünün oldukça dengeli olduğunu söyledi.


****

mess mobile2

CEP TELEFONLARINA YENİ VİRÜS TEHDİDİ!..


Cep telefonlarına gelen virüs tehdidi şekil değiştiriyor.
01 Eylül 2006 Cuma 00:30

Yeniden isimlendirilen ve “SMiShing” olarak adlandırılan yeni virus, SMS ile gelen text mesajlarının taşıdığı linklerle, “Truva Atı” yüklü sitelere yönlendirme yapıyor. SMiShing “Phishing” (‘Oltalama’) olarak adlandırılan dijital dolandırıcılık yönteminin SMS versiyonu olarak gösteriliyor.

Mcafee yaptığı açıklama ile yeni tip bir virüsün önümüzdeki günlerde cep telefonu kullanıcılarını etkisi altına alacağını açıkladı. Phishing (‘Oltalama’) diye bilinen ve genelde bilgisayar kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılık yönteminin SMiShing adı verilen yeni türü, hedefini SMS aracılığıyla buluyor. Yapılan açıklamada, SMiShing’in önümüzdeki günlerde cep telefonu kullanıcılarını etki altına alabileceği belirtiliyor.

Bazı cep telefonu kullanıcıları “Arkadaşlık sitemize kaydınızı onaylıyoruz, Günde 2 dolar ödemeniz var. Ödemediğiniz takdirde siparişiniz iptal edilecektir.” şeklinde bir SMS mesajı ile karşılaşıyorlar. Alınan SMS, bir Web sitesine yönlendiriyor ve siteye yönlenen kullanıcılar farkında olmadan Truva atı-Trojan olarak adlandırılan virüsü Web uyumlu telefonlarına indiriyorlar. Bundan sonraki süreçte Cep telefonu sahibinin kontrolünden çıkarak saldırganların kontrolüne açık hale geliyor.

/Hürriyet İnternet