Arama

Killzone 3 - Tek Mesaj #1

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Killzone 3
Killzone efsanesi Türkçe devam ediyor
110223killzone450156352

Oyuncuların merakla beklediği Killzone 3, ünlü tiyatro sanatçılarının dramatik seslendirmesiyle Türkçe olarak piyasaya sürüldü.

İSTANBUL - Sony Eurasia, küresel portföydeki efsane oyunları bir bir yerelleştirerek Türkiyeli oyunseverlere sunmaya devam ediyor. Dizinin yeni halkası, ünlü tiyatro sanatçılarımız Atilla Olgaç ve Hazım Körmükçü tarafından seslendirilen Killzone 3 oldu.

En popüler PlayStation 3 oyunlarından olan Killzone 3, Türkçe seslendirme dışında Move hareketle kontrol kiti ve 3D uyumluluğuyla birlikte geldi.

Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Özgür Kirazcı, “Türkiye, artık bir oyun ülkesi olduğunu kanıtladı. Türkiye’nin bu konumunu daha da güçlendirmek ve ülkemizi, oyun endüstrisinde bir marka haline getirmek için daha çok Türkçe ve daha çok 3 boyutlu oyun çıkaracak, PS Move ile birlikte eğlenceye daha çok hareket katmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni ürünü ilginç kılan en önemli özellik, oyunun önemli karakterlerinden olan Admiral Orlock’u Kurtlar Vadisi’nin Kılıç’ı Atilla Olgaç'ın, Helghast Ordusu’na karşı mücadelede yer alan Özel Güç askeri Tomas “Sev” Sevchenko’yu ise ünlü oyuncu Hazım Körmükçü'nün seslendirmesi.
110223killzone450257030
TÜRKİYE'DE 6 KAT BÜYÜDÜ
Toplantıda açıklanan rakamlara göre PlayStation 2007’den bugüne Türkiye’de 6 kat büyüdü. İlk Türkçe oyun olarak yine bir efsane olan Gran Turismo 5’in Kasım 2010’da çıktığını ve Türkiye’de 30 bini aşkın satış rakamları ile fırtına gibi estiğini vurgulayan Özgür Kirazcı, “Türkçe oyunlar, uzun zamandan beri oyunculardan aldığımız taleplerin ve elbette Sony Eurasia olarak bizlerin üzerinde çok çalıştığı bir sürecin sonucu olarak doğdu. Özellikle 2010 yılı, gerek oyun lansmanları gerekse satış adedi bazında çok başarılı bir yıldı. Tüm bu başarılar, Sony PlayStation dünyasında, Türkiye’nin artık bir oyun ülkesi olduğu vurgusunu güçlendirdi. Biz de, Türkçe oyun hayallerini gerçeğe dönüştürdük” dedi.

Öykü, Killzone 2’de kaldığı yerden başlıyor: Kötü Helghast diktatörü Visari, orada Özel Güç askerleri Sev ve Rico’nun ayaklarının dibinde ölü olarak yatıyordu. Mücadele kazanılmış olabilir, ancak savaş henüz bitmedi. Visari’nin ölümü geride politik dolapların döndüğü, iç çatışmaların ve açıkça cinayetlerin işlendiği bir dünya bıraktı.

Bu arada onun ödülü olan, Helghan başşehri Phyruss’da patlayan nükleer bir bomba ISA saldırı gücünün çoğunu imha etti. Helghast Ordusu’nun diktatörü Visari, yerine iki lider bıraktı: Jorhan Stahl ve Admiral Orlock. Admiral Orlock’a ses veren kişi, Kurtlar Vadisi’nin Kılıç’ı olarak ün yapan Atilla Olgaç.

Bu muhteşem savaşta, 25 yaşında, sessiz, saygılı ama bir o kadar da profesyonel ve cesur bir asker daha var: Özel Güç askeri Tomas “Sev” Sevchenko. Sev’i ise Türk tiyatro tarihinin usta ve unutulmaz oyuncularından Hazım Körmükçü’nün, ünlü ve başarılı tiyatro oyuncusu torunu Hazım Körmükçü seslendiriyor.

Oyun, tamamen 3D de oynanabiliyor, PS Move ile DE uyumlu.