Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #304

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
1 Eylül 2006       Mesaj #304
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TEZKERE BUGÜN TBMM'DE


abdullah gul 56

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin bugün TBMM'ye gönderileceğini açıkladı.
NATO'nun Afganistan'daki Yüksek Sivil Temsilciliği görevini tamamlayan Hikmet Çetin'i kabul eden Gül, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.
Gül, Lübnan'a asker gönderme tezkeresinin TBMM'ye ne zaman gönderileceğine ilişkin soru üzerine, tezkerenin bugün TBMM'ye gideceğini ve Salı günü de görüşüleceğini belirtti. Türkiye'nin kaç asker göndereceğinin netleşip netleşmediğine ilişkin soruya karşılık da Gül, bunun teknik bir konu olduğunu ifade etti.

SAVAŞ DEĞİL, BARIŞ İÇİN

Bakan Gül'e, bugün bazı gazetelerde BM belgelerine dayanarak yayınlanan, gerektiğinde çatışmaya girilebileceği ve komutan emrettiği takdirde grupların silahsızlandırılabileceği haberleri de soruldu.
Bu haberlerin meselinin özünü yansıtmadığını ifade eden Gül, Türk askerinin Lübnan'da herhangi bir silahlı gücün silahlarını toplama gibi bir işlevinin olmayacağını vurguladı.
Gül, Türk askerinin bölgeye savaşmak için değil, orada sadece barışı korumak, oradaki insani yardımları desteklemek, organize etmek için gideceğinin altını çizdi.
"Şüphesiz ki askerin gerektiğinde kendini koruma yetkisinin de olması gerekir. Eğer bu olmazsa siz gönderdiğiniz askeri tehlikeye sokarsınız" diyen Gül, bugün gazetelere yansıyan "süngü savaşı yapılacak" türü haberlerin meselenin özünü yansıtmadığını belirtti.

TEZKERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ÇIKTI

Lübnan'a Türk askeri gönderilmesine ilişkin tezkerenin Dışişleri Bakanlığından Başbakanlığa gönderildiği öğrenildi.
Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, hazırlıkları bitirilen tezkere Başbakanlığa gönderildi. Tezkerenin Başbakanlıktan da TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.