Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #306

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
2 Eylül 2006       Mesaj #306
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
dalga firtina34567

DEV DALGALAR ARASINDA KALAN 4 KİŞİYİ SAHİL GÜVENLİK KURTARDI

Dalgalarla boğuşan gençleri fark eden vatandaşlar, hemen yardıma koştu. İşte fotoğraflar...
02 Eylül 2006 Cumartesi 09:46

Artvin'in Hopa ilçesinde kötü hava koşullarına rağmen uyarılara aldırmayarak denize giren 4 kişi, dev dalgalar arasında boğulmaktan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hopa sahilindeki halk plajında önceki gün tam bir can pazarı yaşandı. Öğle saatlerinde denizin kabarması ile oluşan dev dalgalar kıyıdaki 30'dan fazla çadırı yıktı. Bu sırada denize giren 3 genç de dalgalara kapıldı. Dalgalarla boğuşan gençleri fark eden vatandaşlar, hemen yardıma koştu. Vatandaşlar iplerle gençleri kurtarmaya çalışırken, bu sırada halk plajında bulunan Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu da telefonla Sahil Güvenlik'i arayarak yardım istedi.

85DEB7BD99F1E649800E6E9Bm

Uzun süre dalgalarla boğuşan gençler, olay yerine gelen sahil güvenlik botu tarafından boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı. Bu arada doktor olduğu öğrenilen bir kişi de sahilde yüzerken dalgalara kapıldı. Daha sonra yine dalgaların şans eseri sahile sürüklediği doktor hastaneye götürüldü.

87E300335E445047B2A255A6m

Belediye Başkanı Topaloğlu, defalarca denizin kabaracağını anons ettiklerini ve görevlilerin halkı uyardığını söyleyerek, "Bu uyarıları dinlemeyenler az daha boğuluyordu" dedi.

/Hayati AKBAŞ - Sabah

ali sen

DENİZDE VURGUN YİYEN ALİ ŞEN KURTULDU, ARKADAŞI FELÇ OLDU

İşadamı, turizmci Ahmet Bayer, Bodrum Yalı Beldesi açıklarında Ali Şen ve Erkan Ayral ile çıktığı dalışta vurgun yedi. Hemen Aksaz Deniz Üssü’ne sevkedilen Bayer, basınç odasına alınarak kurtarıldı.
02 Eylül 2006 Cumartesi 09:51
İşadamı, turizmci Ahmet Bayer, Bodrum Yalı Beldesi açıklarında Ali Şen ve Erkan Ayral ile çıktığı dalışta vurgun yedi. Hemen Aksaz Deniz Üssü’ne sevkedilen Bayer, basınç odasına alınarak kurtarıldı.

CLUP Flipper Tatil Köyü ve Turizm Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı 52 yaşındaki Ahmet Bayer, dalış yaptığı Yalı Beldesi açıklarında 53 metre derinlikte vurgun yedi. Ahmet Bayer, dün Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen ve Sualtı Araştırmaları Derneği Başkanı Erkan Ayral ile birlikte tekneyle denize açıldı. Bayer ve Ayral 53 metreye dalış yaptı. Bir süre sonra tekneye yalnız dönen Erkan Ayral, "Uzun süre su altında kaldık. ’Ben hadi dönelim’ dedim o dönmedi" dedi. Tekneyle denizin üstünü taramaya başlayan Ali Şen bir süre sonra evli ve üç çocuk babası Bayer’i su üstünde yarı baygın buldu. El ve ayakları uyuşan, vücudunda kızarıklıklar oluşmaya başlayan Bayer’in vurgun yediği anlaşıldı. Şen ve Ayral tarafından karaya çıkarılan Bayer, Universal Bodrum Hospital’a kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Bayer, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Merkezi’ne ait Sahil Güvenlik helikopteriyle Aksaz Deniz Üssü’ndeki basınç odasına götürüldü.

SAĞLIK REZALETİ

Ali Şen, "Hava rüzgarlı diye ben dalış yapmadım. O Erkan Ayral ile birlikte daldı. Ayral bir saat sonra döndü. Erkan, ’Ahmet geri gelmiyor, su altında kaldı’ deyince onu aramaya başladık. Yarım saat sonra da Ahmet Bayer’i suyun üstünde yarı baygın vaziyette bulduk. Devlet Hastanesi’nde basınç odası olmasına rağmen uzman olmaması nedeniyle orada tedavisi mümkün olmadı. Bu turizm beldesinde yaşanan bir sağlık rezaletidir. İlle de birisi ölünce mi tam donanımlı basınç odasına uzman verecekler. Kişisel gayretlerimiz ile Bayer’i helikopterle Aksaz’a gönderdik" dedi.