Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
19:26, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 19:28
Arama
MaviKaranlık Forum
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler
-
Tek Mesaj #105
kompetankedi
VIP
Bir Dünyalı
2 Eylül 2006
VIP
Bir Dünyalı
ELEKTRİK HATTINDAN İNTERNET
YaksuPlug, Türkiye’de geniş bant İnternet erişiminde bir ilk olan elektrik hattından İnternet bağlantısı sağlıyor.
02 Eylül 2006 Cumartesi 00:26
Geniş bant çözümleri sunan Yaksu, elektrik hattından İnternet bağlantısı sağlayan YaksuPlug ürününü CeBIT Eurasia 2006’da tanıtacak. Firma ayrıca Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarda yüksek performans ürünlerini bireysel ve kurumsal kullanıcılara sergileyecek.
Türkiye’de geniş bant İnternet erişiminde bir ilk olan elektrik hattından İnternet bağlantısı sağlayan YaksuPlug /APA- 2000-DB çözümlerinde; elektrik dağıtım panosuna veya alçak gerilim trafosuna monte edilen bir ana dağıtım ünitesi tüm ağı kontrol ediyor. 205 Mbps geniş bant hızına ulaşabilen YaksuPlug, ev ve iş yerlerinde ana dağıtım ünitesine bağlı mevcut tüm elektrik prizlerinden İnternet erişimi sağlayabiliyor. YaksuPlug’ta bulunan VLAN desteği sayesinde ayrıca, aynı bina içerisinde kullanılan farklı ağ bağlantıları birbirinden ayrılabiliyor. Her çeşit kullanıcının kolayca bağlanabilmesi için Ethernet arayüzü bulunan YaksuPlug; VoIP özelliğiyle de ister analog ister IP telefonlara bağlanabiliyor.
Yaksu, CeBIT Eurasia 2006’da ADSL Modem, ve VoIP , Uydu Antenleri, BPL alanında ürettiği yüksek performans ürünlerini sergileyecek.
İnternet üzerinden sınırsız ve bedava görüşme imkanı sağlayan Skype yazılımının desteklediği YP200 Yaksu Phone ve YP600 Skype Santral ile yüksek ses kalitesinde VoIP görüşmeleri yapılabiliyor.
Yaksu; YPS2200 Mobil Uydu Anteni içerisinde yer alan GPS Modul ve 60 derece/ saniye reaksiyon hızı sayesinde sahip olduğu geniş bir kapsama alanıyla; karayolu seyahatlerinde kesintisiz ve net bir şekilde uydudan televizyon izleme imkanı sağlıyor.
/Hürriyet internet
*****/
GOOGLE'DAN DEV 'DİJİTAL KİTAP' ADIMI
Google kitapları artık indirilebiliyor. Google, kopya hakkının ülkeden ülkeye değişmesinden dolayı hizmeti dahilinde bazı ‘engellemeler’ de yapıyor.
02 Eylül 2006 Cumartesi 00:05
Google’ın Book Search isimli dijital kitap arama hizmeti ile artık kitaplar kullanıcılar tarafından ücretsiz bir şekilde indirilebilerek kağıda basılabilecek. Hizmet dahilinde indirilebilen elektronik kitaplar kopya hakkı sona eren kitaplardan oluşuyor ve sadece kişisel kullanım için kullanılabiliyor.
Google, Book Search isimli dijital kitap arama hizmetini bir adım ileri taşıdı. Dev İnternet şirketi yeni atılımıyla birlikte kitap arama hizmeti ile sunulan dijital kitapların bir kısmını kullanıcıların bilgisayarlarına indirebilmesini sağlıyor. Bu kitaplar zaman ile kopya hakkını kaybeden kitaplardan oluşuyor ve arasında çeşitli klasikler de bulunuyor. Kullanıcılar indirdikleri kitapları daha sonra yazıcıları ile kağıda basarak çoğaltabiliyorlar.
Google, kopya hakkının ülkeden ülkeye değişmesinden dolayı hizmeti dahilinde bazı ‘engellemeler’ de yapıyor. Örneğin bir kullanıcı bazı ülkelerde kopya hakkı düşmüş olan fakat bulunduğu ülkede kopya hakkı devam eden kitaplara erişemiyor. Google ayrıca, kullanıcıların kendi ülkelerinde geçerli olan kopya hakkı kanunlarını takip etmekten sorumlu olduklarını da yaptığı açıklamada dile getirdi.
Kullanıcılar indirilebilen kitaplara Google Book Search hizmetinin ana sayfasında yer alan "Full view books" seçeneğini işaretleyerek ulaşabiliyorlar. Bu seçenek işaretlendikten sonra kullanıcılar arama kriterlerini girerek çıkan sonuçlardan aradıkları kitabın indirilebilip indirilemediğini anlayabiliyorlar. Arama sonucunda kitap ile beraber görülen “download” düğmesi kitabın indirilebileceğine işaret ediyor.
Google’ın djital kitaplık projesine ABD ve İngiltere’den; Kalifornia Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve New York Halk Kütüphanesi destek veriyor.
/Hürriyet
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kedinin Gözüyle
Kapat
Saat: 19:28
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen