Arama

Gökhan Özen - Tek Mesaj #2

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
ROPORTAJI-ARANAN YILDIZ BULUNMUŞTUR

'Genç kızların yeni sevgilisi' olarak anılan Gökhan Özen, 'Aramazsan Arama' adlı şarkısıyla zirveyi zorluyor.
.: Başkalarında bulunmayan ne var sizde?
Başkalarını bilmiyorum, ama bende istemediğiniz kadar sevgi var. Herkese yetecek kadar sevgi. Ayrıca müthiş bir müzik tutkusu var. Müzik benim anadilim. Yaratmayı ve insanların duygularına karışmayı seviyorum.
.: Kimsiniz siz, nasıl geldiniz buralara?
Ankara'da doğdum. 8 yaşından beri müzik eğitimi alıyorum. Ankara TED Koleji'ni bitirdim. Yıldız Teknik'te öğrenciyim. Üniversite sınavlarında tercihlerim hep İstanbul'du. Çünkü, Plakçılar Çarşısı İstanbul'daydı. Üniversiteye kayıt yaptırdığım zaman, İstanbul sokaklarında haykırdım, 'Seni yenmeye geldim İstanbul' diye... Ve geçen zaman içinde kendimi kanıtlama savaşımı sürdürüyorum.
.: Peki, yendiniz mi İstanbul'u?
İstanbul'u yenmek pek kolay değil. Çünkü dünyanın bu en güzel şehrinde, istemediğiniz kadar çirkinlik var. Köşebaşları kapılmış. Müzik adına güzel şeyler yapmak için bile sadece yeteneğin ve yaratmanın yeterli olmadığını öğrendim. İstanbul'u yenmek, güzelliklerin galibiyeti demek. Zamanı gelince bu zaferimi haykıracağım. Seni yendim İstanbul diye...
.: Bir kasetin satması sizin için önemli mi?
Benim için önemli değil ama bazı şeylerin göstergesi olması bakımından çok önemli. Her satılan kasetin kaliteli olduğu söylenemez. Her satılmayan kasetin kötü olduğu da... Ben kasetim satılırken, şarkılarım dillere düşüyor ve herkes tarafından seviliyorsa gurur duyarım. Ve bu kasetimde, satışların da beğeniyle atbaşı gittiğini görüyorum ki, bu çok önemli.
.: Genç kızlar konserlerinizde bayılıyor, sizi adeta parçalıyor. Bunun sırrı nedir?
Bu ülkede kızlar erkeklerden daha cesur. Duygularını dışa vurmaktan ürkmüyorlar. Şarkılarımı seviyorlar. Benim de onları sevdiğimi hissediyorlar belki. Türkiye'de bastırılmış duygular genelde müzikle dışa vuruyor. Onu bende buluyorlar belki. Bu karşılıklı bir elektrik olayı...
.: İlginç teklifler alıyor musunuz?
Evlenme teklif eden bile var. Her gün sayısız mektup ve mail alıyorum. Telefonum da boş durmuyor. Ege Üniversitesi'nden bir mail aldım. Benim cep telefonum kızlar arasında karaborsaya düşmüş. Numaramı satıyorlarmış. Garibime gitti ama benim telefon numaramı öğrenmek için parasına kıyan insanların tutkularından ürkülmez. Allah herkese böyle sevilmek nasip etsin.
.: İlginç tepkiler olmuyor mu?
Bir hayranım beyaz kağıt üzerine, adını kanla yazarak sevgisini göstermek istiyordu. Ona yaptığının yanlış olduğunu anlatabilmek için çok uğraştım. Sonra sessiz sedasız kayboldu. Üzülmüştüm onun adına...
.: Şöhret olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Hiç bir şey. Hala aynı evdeyim. Aynı otomobili ve aynı parfümü kullanıyorum. Aynı dostlarımla, aynı yerde kahve içiyorum. Telefon numaram da aynı. Aynı yerlerden alışveriş ediyor, aynı şekilde tarıyorum saçımı. Değişirsem özümü de kaybederim, ruhumu da...
.: Kız arkadaşınız var mı?
Sevgili anlamında kız arkadaşım yok. Sanatçıların kendi içinde mücadelesi oluyor. Bizlerin gerçek anlamda aşkı müzik. Genç kızların bunları anlaması da nedense mümkün olmuyor. Onlar da haklı olarak ilgi istiyor ve müziğe olan tutkuyu bile hissedemiyorlar. Ben bu kasetim için 2 yılımı harcadım. Bu zaman zarfında ilişkilerim oldu ama nedense istediğim gibi birini bulamadım.
.: Politikayla ilgili misiniz?
Asla! Politika sahtedir, oysa müzikte derinlik var. Samimi olmayan ve insana zararı olan politikadan nefret ediyorum.
.: Hayatın sizin için anlamı sadece müzik mi?
Hayır. Her konuda duyarlıyım. Bir şarkıcının şarkı söylemekten çok daha anlamlı görevleri olduğunun bilincindeyim. Çocuklarla yakından ilgiliyim. Özellikle yaşamla ölüm çizgisindeki hasta çocuklarla... Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kitleleri aydınlatmayı ilke edindim. Ülkem için, insanlar için. Savaşa karşıyım. Barışın elçisiyim. Konserlerinde sevginin temsilciliğini üstleniyorum. Müzik politikadan çok daha etkilidir, insanlığın anlamında.
.: Diğer sanatçılara da şarkılar veriyorsunuz. Hangi sanatçılarda şarkılarınız var?
Ebru Gündeş, Yaşar, Harika Avcı, Nadide Sultan, Gülben Ergen, Seda Üren gibi arkadaşlara şarkılar verdim. Paylaşmayı seviyorum, yaratmayı da... Kalıcı bir isim bırakmak en önemli hedefim.
.: Bülent Ersoy, sizin kasetinizi dinleyince, 'Bu çocuk süper' diye haykırmış. Siz kimleri dinliyorsunuz?
Kayahan'ı dinlerim. Yaşar'ı, Sezen Aksu'yu ve Ebru Gündeş'i. Yaratıcı insanların bendeki yeri başka. Ama harika yorumcuların hakkını da vermek gerek.
.: En büyük idealiniz nedir?
Bir stadyum dolusu insana konser vermek. Biz sanatçıların en büyük morali karşımızdaki coşkulu insanlar. Ben konserlerimde genç kızların çığlıklarını duyduğumda, yeniden doğuyorum sanki. Bugün 2 bin kişilik salonlarda onları ayaklandırırken, yarın 20 bin kişiyi tek bir ses haline getirmeyi düşlüyorum. Siz beni tanımazsınız. Ben düşlerimi gerçek yapmayı pek severim.
Bir konser verdi, neredeyse genç kızlar tarafından parçalanacaktı... Kaseti için imza günü düzenlendi, genç kızlar çığlık çığlığa uzun kuyruklar oluşturdu... Konuk olarak katıldığı televizyon programlarında, kapıların önü bekleşen genç kızlarla doldu... Son günlerde bir Gökhan Özen tutkusudur gidiyor. Plakçılar Çarşısı'nda herkes durdu, bu yakışıklı gencin 'Duman Gözlüm' adlı kaseti satıyor. Ve kasetin çıkış şarkısı 'Aramazsan Arama' herkesin dilinde. Gökhan Özen'e 'Popun yeni starı' diyorlar.
Son düzenleyen Jumong; 24 Ekim 2015 11:26 Sebep: sayfa düzeni