Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mart 2011       Mesaj #19
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya doğru düzgün cevap yok mu kardeşimin ödevi war....


Aile toplumun en küçük birimidir. Aile içi ilişkiler sağlıklıysa, bu hem o ailenin, hem onların çevresinin, hem de yaşadıkları toplumun daha doğru bir ilişki ağı içinde olmasını sağlar. Tabi ki bu durum görüntüde değil gerçek olmalıdır. Aile fertleri birbirine ne denli saygı, sevgi ve sorumluluk duyarlarsa kendi yaşamlarına da o kadar saygı duyup güvenli bir kişilikle hayatın zorluklarına karşı mücadele edebilirler. Ayrıca aile bireylerinin bağlılıkları herbiri için güvendir ve kendine güvenen birey de toplumda daha başarılıdır.

Kardeşler de elbette ailenin parçası olarak aile büyüklerine olduğu kadar birbirlerine de saygı ve sevgi dolu yaklaşmalıdırlar. Büyük ya da küçük kardeş olmanın çok küçük yaşlarda önemi varsa da bu büyüdükçe azalır ve yaşadıkları topluma göre birbirlerine maddi ya da manevi anlamda destek olmak temelinde bir bağlılığa dönüşür. Bu bağ aynı zamanda bir görev, sorumluluk olarak kabul edilirse ömür boyu devam eder.

O kişiler kendi ailesini kurduğunda bile büyüyen çember bütün bireyleri içine alarak dalga dalga toplumun da daha iyi ilişkiler içinde olmasını sağlayacaktır. Hataları örtmek yerine aile bireyleri hataları başından engeleyebilecekleri gibi istenmeden yaşanan durumlarda da birbirlerine yardımcı olacaklardır.

Kardeşinizi sevin ve sayın, yani önemseyin, gerisinin kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.