Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Mart 2011       Mesaj #8
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Bir tane doğurmuş. Ankara çok karlı kedi dışarıda duruyordu ama onu içeri aldım.Çünkü hava çok soğuk. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Dışarı çıkartamam çünkü yarım metre kar var evdede duramaz. Çünkü ben okula gidiyorum annem babam işe ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Yavru kedi sürekli ağlıyor. Ememiyor sanırım. Şimdi evde ama akşam yine dışarı çıkacak. Korkuyorum birşey olur diye hem de çok korkuyorum.

Genelde kediler en az 3 ya da 4 yavru dünyaya getirirler Bu kediciğin 1 tane yavru doğurması ilginç geldi açıkcası... umarım anne kediciğin başka yerlerde yavruları yoktur Eğer var ise anne kediyi dışarı çıktığında takip ederek cevabını bulabilirsiniz.Bunun yanında kediciği eve almanız çok iyi olmuş ve ne olursa olsun onu sakın dışarı bırakmayın.Sürekli ağlıyor ememiyor demişsiniz Annesi yanındaysa mutlaka bir şekilde yavru kediciği besleyecektir ve ısıtıcaktır onu. Açlığı giderilmiş ve sıcak bir ortamda bulunan yavru kedicik ağlamayı kesecek ve uyuyacaktır Bir süre anne kedicikle, yavrusunu misafir edin evinizin küçük ve temiz bir bölümünde ve sıcak tutun onları...

Eğer annesi yoksa yanında birşekilde onu bulup yavruyu beslemesi için evinize almanız gerekiyordur Siz bulamasanız bile o yavrusu için gelecektir ya da evinizin civarında dolaşıyordur büyük bir ihtimalle Yavru kediciği sıcak tutun havlu koyduğunuz sepete küçük bir pet şişe içinde sıcak su koyarsanız bu minik kediciğin vücut ısısını dengede tutacaktır steril plastik bir şırınga(eczanelerde bulabilirsiniz plastik temiz bir şırınga) yardımıyla ılık süt içirerek besleyebilirsiniz onu Bu işlemi sabah -akşam yapsanız bile çok faydası olucaktır Kedicik karnı tok ve üşümüyor ise günün belli bir kısmında zati uyuyacaktır okula ya da işe gidiş geliş saatlerinize göre bu işlemi ayarlayabilirsiniz Bir veterinere de danışıp yardım alabilirsiniz.