Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2011       Mesaj #228
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
herkese merhaba, ben didem,
ben bir fransızla evleneceğim, çifte vatandaşlığı yok, zaten türk de değil, her neyse. konsolosluğu arayıp ilk randevuyu almadan önce izmir'de evlenmek istiyorum. bu international sertifikaları falan ne varsa getirecek. ama şöyle bir şey okudum; nüfusa kayıtlı olduğum yere birlikte gitmemiz ve orada nikahlanmamız gerekiyormuş. ya da başvuruyu oraya birlikte yapıp başka bir yerde nikah kıyılacağına dair izin istemeliymişiz.

ben izmir'de oturuyorum ve kütüğüm çok uzakta. bazı sitelerde ikamet edilen yerin nikah memuru diyor bazılarında kütüğün olduğu yer. kendisi fransa'da ve geldiğinde oradan oraya savrulmamız gerekecek bu şartlar altında. çok da vaktimiz olmayacak. böyle bir kütük saçmalığı gerçekten var mı ? böyle bir şey başınıza geldi mi ? eğer gerçekten kütük yeri ise hiçbir türk makamına bulaşmaksızın konsoloslukta nikah kıydırmak zorunda kalacağız ki bu da çok uzun zaman alıyor anladığım kadarıyla.

hepiniz gibi ben de sevgilimden uzak kalmaktan yoruldum. en kısa sürede nasıl oluyorsa öyle yapmak istiyorum. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.