Arama


yamyam - avatarı
yamyam
Ziyaretçi
10 Mart 2011       Mesaj #13
yamyam - avatarı
Ziyaretçi
Uydular
dünya, alıcılar ve özel araçlarda onlara vericileri çevresindeki yörüngesinde. Uydular, roketler, uzay mekiği fırlatma yardımızla ya da taşındı. Dünya'nın yörüngesinin, uzaktan algılama uyduları, haberleşme uyduları, uydu GPS uyduları gibi farklı işlevler binlerce vardır.

Yörünge Araçları
uzay araçlarının içine veya Gökcisimlerinin diğer gezegenlerin yörünge yapmak için gönderilir. Bazen uzak gezegenlere ulaşması yıllar alır. özel kameralar günü, alıcı ve vericiler var.

Açılış Araçları
Yörünge araçları, ancak diğer gezegenlerin keşfi gönderilir. gezegen sol gezegen aracın yörüngeye girdikten sonra, iniş yapmak.

Veri toplama robotları hareket gezegenlerin yüzeyinde Yüzey Araçları Landing. Çeşitli alıcılar ve vericiler onları yer.

insan ve yük taşımada kullanılan uzay araçlarına Uzay mekikleri. Fırlatılarak geri dönüşteyse özel bir iniş yapmak, uzaya gönderdi. uzaydan Dünya gitmek için birçok kez gelebilir. Bazen özel bir bölünme mekik deneyleri yapılır uzay laboratuarı, yerleştirilir çağırdı.

Uzay İstasyonu Uzay istasyonları, içinde insanların yaşayabileceği ve büyük uydular çalıştırın. orada kalmak ve deney ve araştırma yapmak dünyada yörüngeye istasyonu astronotları yerleştirdikten sonra.

Sputnik

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1957
Ağırlık: 84 kg
Uzay Ajansı: Eski SSCB Uzay Dairesi
Özellikleri: Sputnik 1, dünyanın ilk yapay uydusuydu. , Atmosfer hakkında veri toplamak toprak onları gönderme görevi. Ancak, uydu sinyal gönderebildi sadece 21 gün için.

Mariner 2

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1962
Ağırlık: 203 kg
Uzay Ajansı: NASA
Özellikleri: Venüs Mariner 2 için uzaya gönderilen gezegenin keşfi, başka bir gezegenden yakınında uçan ilk uzay aracı oldu. Bilgi atmosferi ve Venüs'ün yüzeyinde toplanır. güneş rüzgarının ilk ölçümleri yapılmıştır.

Apollo II iniş araç

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1969
Ağırlık: 5900 kg
Uzay Ajansı: NASA
Özellikleri: Apollo II seferi, bir Ay'a ilk yolculuğunda uzay iniş insanlı. Dört gün sonra başlatılan, yörüngede bir astronot beklerken, iki astronot bir kapsül içinde aya indi. Ay ve taş örnekleri üzerinde astronotlar 22 saat toplanmıştır.

Salyut 1

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1971
Ağırlığı: 18.500 kg
Uzay Ajansı: Eski SSCB Uzay Dairesi
Özellikleri: ilk uzay istasyonuydu. Uzunluğu 12 metre, 4.1 metre maksimum genişliği. ve insan vücudunun etkilerini incelemek için uzaydan yer resimleri çizmek için, inşaat, uzun süreli uzay uçuş amacı.

Skaylab uzay istasyonu

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1973
Ağırlığı: 74.783 kg
Uzay Ajansı: NASA
Özellikleri: uzayda İnsanlar, ağırlıksız ortamda kanıtlamak için uzaya gönderilen uzun bir süre de kalabilirim. Altı yıl çalıştı. Veri güneş ve toprak kaynakları hakkında toplandı.

Viking Lander

uzay Yıl içine gönderdi mısınız: 1975
Ağırlık: 576 kg
Uzay Ajansı: NASA
Özellikleri: uçuşları Viking Mars keşif için planlanan, yörünge aracı ve bir iniş aracı için kullanılan iki araç oluşan her biri. Bu bir uzay aracı güvenli bir şekilde başka bir gezegenin yüzeyine ilk kez indi olduğunu