Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:22, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 25 Nisan 2024 - 01:22
Arama
MaviKaranlık Forum
Sebzelerin Faydaları
-
Tek Mesaj #1
Mystic@L
Ziyaretçi
3 Eylül 2006
Mesaj
#1
Ziyaretçi
SEBZEYİ NASIL YEMELİ?
Hangi sebze daha besleyici ? Taze mi, donmuş mi yoksa Konserve mi?
Bunun için bir karşılaştırma yapalım. 1 bardak dolusu, Yeşil fasulye içini (AyşeKadın ya da Boncuk Ayşe) ele alalım.
Konserve sebzeler, en az besleyici olandır diye biliriz. Bir bardak dolusu pişirilmiş konserve fasulye'de 24 gr Kalsiyum, 1,5 gr Lif, 3.4 mg C Vitamini, 13 mg Magnezyum, 259 mg Sodyum, 92 mg Potasyum bulunuyor.
Bir bardak çiğ fasulye içinde bulunan değerler ise, 40 mg Kalsiyum, 4 gr Lif, 18 mg C Vitamini, 28 mg Magnezyum, 7 mg Sodyum, 230 gr Potasyum.
Bir bardak pişirilip, dondurulmuş fasulye içinde ise, 49 mg Kalsiyum, 3 gr Fiber, 4 mg C Vitamini, 34 mg Magnezyum, 9 mg Sodyum, 126 mg Potasyum bulunuyor.
Gördüğünüz üzere, herşeyin tazesi ve çiğ olanı en yüksek besin değerlerine sahip. Konserve sebze ise değerlerini konserve yapma süreci sırasında büyük oranda kaybediyor.
Sebzeleri çiğ ya da az pişmiş yemeye (maksimum 20 dakika) dikkat edin. Özellikle de büyüme çağındaki bireyler için sebzelerin gerçek değerlerini almanın yolu budur.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 01:22
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...