Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
21:47, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 10 Aralık 2025 - 21:48
Arama
MaviKaranlık Forum
Süs Lahanası Yetiştiriciliği
-
Tek Mesaj #2
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
14 Mart 2011
Mesaj
#2
VIP
VIP Üye
Süs Lahanası
Kıvrım Kıvrım Süs Lahanası Brassica Sp.
Cruciferae ailesindendir. Kışın ilk donlarından sonra renklenir. Pembe, mor ve morumsu yeşil tonlarındaki kıvrımlı yapraklarını
bahçenizle
tanıştırın.
Toprak
: Humusça zengin, derin işlenmiş ve nemli topraklarda mutlu olur. Hafif kireçli ve geçirgen toprağa da itiraz etmez.
Bakım
: Güneşli ve açık alanları tercih eder. Soğuğa dayanıklıdır. Sıcaktan hiç hoşlanmaz. Çok düşük ya da yüksek sıcaklıklar, yaprak renklenmesini olumsuz etkiler.
Özellikle renklenme başladıktan sonra azotlu gübre verilmemelidir. Ama yetersiz gübreleme de yapraklarda sararmalara yol açar. Budama yapılmaz, sadece sararan ve kuruyan dış yapraklar, bitkiden uzaklaştırılır.
Sulama
: Fazla su istemez. Kışın açtığı için nemini ve su ihtiyacını topraktan karşılar.
Üretim
: Tohumlar, temmuz-ağustos aylarında toprak ve torf karışımına ekilir. Çimlenmeden üç hafta sonra fideler asıl yerlerine dikilir. Ekimden 3-4 ay sonra yapraklar renklenmeye başlar.
Çiçekler
: Kasım-mart arasında 8-15 derecedeki sıcaklıkta, yapraklar renklenmeye başlar. Düz kenarlı yapraklı, ince saçaklı yapraklı ve derin dişli yapraklı olmak üzere, üç çeşidi vardır. Yaprakları kırmızı-yeşil ya da beyaz-yeşil renklidir.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 21:48
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...