Arama


sedoshummm - avatarı
sedoshummm
Ziyaretçi
15 Mart 2011       Mesaj #12
sedoshummm - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Hi-LaL adlı kullanıcıdan alıntı

Ben yine de kısa bi özet geçeyim iyisi mi ...

Kaplumbağa yumurta ile çoğalır. Yavru gelişimi yumurta içinde olur ( yani iç döllenme-dış gelişim). Yavru bakımı yoktur. Yumurtadan çıkan yavru kaplumbağalar kendi kendilerine büyürler. Başkalaşım geçirmezler. Başkalaşım geçiren hayvanlar: kurbağalar, kelebekler ve bazı sineklerdir....

Bilindiği gibi sürüngenler yumurtlayarak çoğalırlar. Bir sürüngen olan kaplumbağalarda yumurtlayarak neslinin devamını sağlarlar. Sizlere bu yazımızda kaplumbağalarda yumurtlama ve kuluçkadan bahsedeceğiz.
Yumurtadan yavru çıkma süreleri 2-3 ay sürmektedir. Testusdo gracea (Tosbağa) kaplumbağalar 2-3 cm boyunda 6-12 adet yumurta yaparlar. Tatlı su kaplumbağaları ise 3-12 beyaz uzun şekilli yumurta yaparlar. Yavrular ise 2-3 ay süre sonra yumurtadan çıkarlar. Kaplumbağaların tüm çeşitleri yumurtalarını toprağa bırakırlar. Kara ve Tatlı Su kaplumbağaları yaşadıkları doğal çevrede uygun bir ortamı seçerek eştikleri çukurlara yumurtlarlar ve üzerini toprakla örterler. Deniz kaplumbağaları hayatlarının çoğunu denizde geçirdikleri için Dünyanın belirli kumsallarında kıyıya çıkarak; kumsalda eştikleri çukurlara yumurtlarlar. Genelde bu işlemide geceleri yaparlar.