Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Genelde doktorlar bu tür ameliyatları çok önemsiz basit işlemler gibi anlatıyorlar. Ben 3 gün önce bu ameliyatı oldum. Burna tampon koyuldugundan öyle bugün eve yarın ise gitme gibi bir senaryo yok. 1 vey 2 gün sonra tamponlar çıkıyor. Benim tamponlarım yeni nesil silikon olanlardandi. Ortasında hava almak için bir de boru vardı. Böylece tamponlar nefes almani engellemiyor gibi görünse de ilk gün borular tıkanıyor. Burnun sürekli tıkalı ve tıka basa tamponla dolu. İnanılmaz rahatsız oluyorsun, ben tamponlar çıkarılana kadar uyuyamadim. Bu arada burnumdaki tamponlar sürekli kan sizdirdigindan uyuma gibi bir ihtimalin zaten olamiyor. Burnunun altına kesilmiş sargı bezi yapistirip üstüne damlamamisini sağlıyorsun. Bu sargı bezini de en fazla 1 saatte bir değiştirmen gerekiyor.
Silikon tamponlar çıkarılırken kesinlikle acitiyor. Güle oynaya gittim doktora. Aman kurtar beni sunlardan, dedim. Tamponlar çıkarıldıktan 15 dk sonra hala canım yanıyordu. Çatır çatır çıkardılar. Kaygan falan hikaye. 10 dakika acıdan duvarları yumrukladim.
Acı geçtikten sonra mükemmel bir sekilde bir nefes alıyordum. O hissi anlatmak mümkün değil. Olağan üstü güzel bir duygu. Lakin sadece birkaç saat sürüyor. 3 4 saat sonra burnum gittikçe tıkandı. Burnunu silmen ve sumkurmen yasak. Dolayısı ile dokunamiyorsun. Okyanus suyu ile burnunu açıp genzinden dışarı tükurmen gerekiyor. Ben ne kadar ugrastiysam bunu başaramadım. Suyu genzime cekemedim. Bebeklerin burnunu acmak için kullanılan minik pompalar var. Onlardan aldım. O da ise yaramadı.
Su anda bu asamadayim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu arada deviasyon varsa burnun da konka ve et büyümesi de vardır. Onları da yakacaklar. Öyle 1 2 haftada iyileşmen mümkün değil. Benim tanıdıklarımın hiçbiri bunları ameliyat oncesi söylemedi. İnternette de kimse yazmıyor ama şimdi söyleyince onlarin da aynı yollardan geçtiklerini öğreniyorum.
Uzun lafın kısası ameliyat olmadan önce doktorundan en ice ayrıntısına kadar ne yapacagını, nereleri keseceğini, sonuçta burnunda ne hasar kalacağını (benim üst dudağımın sol tarafı aşağı inmiyor su anda), burnunun ne zaman normal hale gelecegini mutlaka öğren.
bu arada ameliyatımı yapan kisi acemi biri degil, istanbulda tanınmış bir profesör. Bilgin olsun.
Şimdiden gecmis olsun
Son düzenleyen NeutralizeR; 24 Nisan 2017 06:27