Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
29 Mart 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Günümüzde ben tedavisinde değişik yöntemler kullanılmaktadır.

Dondurarak ben tedavisi(krio)
Tedavide karbondioxit veya azot gazı bir cihaz yardımıyla kullanılır.Eksi 60 - 90 derecelik küçük uç bene dokundurulur.Ben bu düşük ısıyla donar ve protein yapısı değiştiğinden yanmaya benzer bir şekilde çürür ve günler içerisinde dökülür.
Genellikle uygulamada bende belirgin küçülme olur ve diğer seanslarda istenildiği seviyeye kadar indirilir.
Uygulaması son derece kolaydır ofis şartlarında rahatlıkla uygulanabilir,uyuşturucu gerekmez.
Dikkat edilmesi halinde ciddi bir iz kalmadan haftalar içinde tedavi tamamlanır.
Dondurma işlemi dikkatli yapılmazsa daha derin bir çürüme ve buna bağlı belirgin çukurluk şeklinde iz kalabilir.
Daha modern tedavi seçenekleriyle birlikte kullanımı giderek azalsada hala kullanılan klinikler vardır

Radyofrekans tedavisi
Radyofrekans elektrik enerjisiyle oluşturulan radyo dalgalarının dokunduğu alanda ısı enerjisine dönüşmesi şeklinde uygulanan bir tedavi şeklidir.Bende oluşturulmak istenen dokuda kontrollü yanık oluşturarak (termal hasar)ciltteki fazlalığın buharlaştırılmasıdır. Çalışma prensibi elektrokoterle çok benzeşir en önemli fark radyofrekansla oluşturulacak yanığın sınırları daha net ve daha seçicidir. Çok ince uçlar yadımıyla ben tabaka tabaka kaldırılarak normal cilde ulaşılır.Normal ciltten yüksek kısım buharlaştırıldığında düz zemin elde edilmiş olur.Damar beni hariç renkli,renksiz,büyük küçük tüm benlere uygulanabilir.Genellikle tek seansta tedavi tamamlanmış olur gerekirse küçük rötujlar için aylık kontrole çağrılabilir.Uygulayıcının tecrübesi yeterliyse benin büyüklüğüne göre çok hafif bir iz kalabilir veya hiç iz kalmayabilir.Uygun şekilde yapılmaması halinde benin olduğu alanda çeşitli derinliklerde çukurluk kalabilir. Radyofrekans herne kadar radyo kelimesini içerdede radyasyonla hiçbir ilişkisi yoktur ve buna bağlı olarak tedavide kanserleştirme riskide söz konusu değildir.Benin tedavi edilmesi ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek benin kanserleşme riskini ortadan kaldırmaktadır.

Ben ameliyatı
Teknolojinin kullanılmadığı kurum ve kuruluşlarda ben tedavisi cerrahi olarak çıkarılarak yapılmaktadır.
Ameliyatla alınmasına karar verilen benin etrafı bölgesel uyuşturucuyla uyuşturulur olabilecek en küçük şekilde kesilerek ben tüm katlarıyla çıkarılıp oluşan cilt açıklığı dikilerek kapatılır.Genellikle yuvarlak olan ben etrafından elips şeklinde kesilerek çıkarılır.
Ameliyat sonrası benin büyüklüğüne göre değişen ölçülerede iz kalır alışık olunan benin çapının 1.5-2 katı kadar iz kalacağıdır.Şöyleki 1 cm lik bir ben cerrahi olarak çıkarıldığında alınan yerde 1.5-2 cm lik çizgi şeklinde bir iz kalır.Dikişin gizli(estetik) konması bu izin daha küçük olmasını sağlamaz ancak normal dikiş şeklinde kapatılırsa balık kılçığı şeklinde görünüm oluşur.
Kanser olabileceği şeklinde bir kuşku varsa alınan doku patolojik incelemeye tabi tutulur.


Son düzenleyen Safi; 22 Şubat 2016 03:46