Vural Çelik Vikipedi, özgür ansiklopedi Vural Çelik (d. 1972, Ankara), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.
1972 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydi. Bir arkadaşı, Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledikten sonra 1989 yılında başvuru yaptı ve kabul edildi. Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdi.
Orada sanat yönetmeni olan Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı.
Avrupa Yakası dizisinde Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterini canlandırdı. En son Bayrampaşa:Ben Fazla Kalmayacağım adlı sinema filminde başrol oynamıştır.
Rol aldığı tiyatro oyunları - Bana Bir Şeyhler Oluyor
- Sen Hiç Ateş Böceği Gördünmü
Filmografi - Nuri-2011
- Beni de götür - 2010
- Canını Sevdiğim İstanbul- 2009-Ziyan Zebiloğlu
- Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2007) Erdem
- Organize İşler (2005) Kumarhane Müdürü
- Avrupa Yakası (2004-2008) Kubilay Peynircioğlu
- Güneş Yanıkları (2000) Ferhat
- Her şey Çok Güzel Olacak (1998) Bardaki Genç
- Bir Demet Tiyatro (1997) Gazeteci Çocuk