Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #6

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Eylül 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
064cs
Bugünlerde Amerika Florida’dan ajanslara çok güzel tabiat fotoğrafları düşüyor. Bu durum, acaba son tayfunların kırıp döktüğü turizmi canlandırma çabasının varlığını akla getiriyor. Bunlar ‘o’ anda sayısız ve sonsuz alternatifli güzelliklerinden bir çeşitleme sunan tabiatın umurunda bile değil. Akşamı giyinen bulutlar ufukla buluşmaya giderken pelikan yuvasına dönmek üzere havalanıyor. (Associated Press / Daytona Beach News-Journal, Chris Walters)

056wj
Güney Kore’nin başkenti Seul’deki lunaparkta, parkın çalışanları Noel Baba giysileri içinde parkın yeni eğlencesini tanıtıyor. Adı Double Rock Spin... Bir çeşit dev pervane. Kanatlarında böyle insanların oturtulduğu düzenekler var. Birazdan dönmeye başlayacak. Ve galiba ne sakal ne de kukuleta kalacak. (Associated Press / Yonhap. Shin Young-kyun)

045br
Kuzey Almanya’daki Luebeck kentinde düzenlenen Buz Dünyası Sergisi’ne hazırlanan bir katılımcı, heykelini tamamlamaya uğraşıyor. Daha çok iş var. Heykel henüz tamamlanmamış ama heykeltraşın bu çabadan ne kadar tat aldığını ortaya koyan, sağdaki figürün gülümsemesiyle eşleşen bakışları ‘o’ anda yapıtı tamamlıyor. (AFP / Roland Magunia

015np
Pakistan’da depremden sonra, Keşmir’de Muzafferabat yakınlarında kurulan kampta bir adam çadırının yanıbaşında yemek pişiriyor. Bölge insanının depremden önce zaten bundan daha fazla olanaklara sahip olmadığı biliniyor. Ama Tomas Munita’nın bu fotoğraf için gönderdiği bilgide bu adamın evini kaybettiği yazıyor. O zaman bu fotoğraf, bir şeyler anlatmaya başlıyor. Ne ateşin karamsarlığı ne tencerenin kalenderliği ne de adamın utanırcasına çıplak ayaklarını gizleme çabası. Çiçekli tabak, olmayan bir ev sofrasının hayali gibi orada ‘o’ anda evsizliği anlatıyor. (Associated Press / Tomas Munita)

027bu
Karmaşık, ilk bakışta ipucu vermeyen bir ‘o’ an. Ortadoğu’da geçen hafta 8 Aralık günü Kudüs yakınlarındaki bir kontrol noktasında bir İsrail askeri bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine Batı Şeria’dan çıkış ve girişlerin kontrol edildiği kapılardan geçişler yine durduruldu. İsrail Ordusu yine operasyonlara başladı. Ardından Hamas ateşkesi kaldırdığını açıkladı. Sonuçta Ortadoğu’daki karmaşık gerilim yine ön plana çıktı. AP fotoğrafçısı Oded Balilty, belki de bu durumu vurgulamak için ‘o’ anı seçti. İsrailli askerin silahının namlusunun ucunda kontrol noktasını geçmek için bekleyen Filistinli kadını belki de bu nedenle o karamsar dokunun gerisinden görüntüledi. (Associated Press / Oded Balilty)

069wf
Pasifik Okyanusu’ndaki adalar topluluğu Vanuatu’ya bağlı Ambae Adası. Çocuklar yoğun yağış altında futbol oynuyor. Evlerinden uzaklar çünkü yaşadıkları köy faaliyete geçen bir volkanın yakınlarındaydı. Ama yanardağ, yağmura küllerini katarak ‘o’ ana koyduğu perdeyle varlığını gösterme çabasındaydı. (Associated Press / Rick Rycroft)