Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:07, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 10 Mart 2026 - 08:07
Arama
MaviKaranlık Forum
Dünya Kentleri: Angarsk
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
2 Nisan 2011
VIP
VIP Üye
Angarsk
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Angarsk
Анга́рск
Angarsk
İrkutsk Oblastı'
nın Rusya haritasındaki konumu
Ülke
Rusya
Oblast
İrkutsk
Yüzölçümü
209 km2
Nüfus
247,118
Yoğunluk
1,182/km2
Web sitesi
angarsk-goradm.ru
Angarsk (Rusça Анга́рск), Rusya'da, İrkutsk Oblastı'nda Angara Nehri üzerinde bir şehirdir. Moskova'dan 5150 km uzaklıktadır. Nüfusu 247.118'dur (2002 sayımında).
Angarsk 1948'de endüstriyel bir yerleşimdi ve 30 Mayıs 1951'de şehir statüsüne kavuştu. Angarsk Asya'daki en büyük endüstriyel bölgeye sahiptir. Angarsk Petrokimya Kompleksi ve Angarsk Elektroliz Kimya Kompleksi ona dahildir. Şehirde, Angarsk Saat müzesi, Angarsk Zafer Müzesi ve Angarsk Devlet Teknik Akademisi bulunur. Angarsk ayrıca IAEA denetiminde çalışacak ilk nükleeer yakıt zenginleştirme merkezine sahiptir.
2005'te Angarsk sosyal hizmetlerinin gelişimi için ülke çapında bir yarışmada birinci olmuştur.
Şehir, Trans-Sibirya Demiryolu üzerinde yer almaktadır. Troleybüs, otobüs ve dolmuş hizmetleri şehirde toplu taşımacılığı sağlarlar.
Görülmeye değer yerleri arasında, Çeçenistan ve Afganistan'da ölenler anısına adanmış olan Kutsal Teslis Kilisesi ve Ana Tanrı ikonosuna adanmış Bakire Irkutsk kilisesi sayılabilir.
Yerel yönetim
Site şeklindeki konutlar
2 Aralık 2007 seçimleri sonucu Leonid G. Mikhaylov belediye başkanı seçilmiştir. Ondan evvel 9 Ekşm 2005'te seçilmiş olan Yevgeny P. Kanukhin belediye başkanıydı.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Kapat
Saat: 08:07
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...