Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türk Kalp Vakfı (TKV), merkezi İstanbul'da olan bir sivil toplum kuruluşu'dur.

Vakfın logosu






1975 yılında faaliyete başlayan Türk Kalp Vakfı'nın kurucuları, şu isimlerden oluşmaktadır: Ahmet F. Ekmekçioğlu, Doğan Gündüz, Doç. Dr. Edip Kürklü, Dr. M. Ali Işığıgür (em. amiral), Dr. Müh. H. Tahsin Önalp, İbrahim Bodur, İzzet İşman, Mehmet Emin Karamehmet, Necmettin Bayramoğlu, Nezih Demirkent, Süha Dağdeviren.
TKV, ABD ve İtalya'dan sonra dünyada üçüncü kalp vakfı olma özelliğini taşır. Vakıf, toplanan yardım, bağış ve kendi olanaklarıyla sağlık ve tedavi - tanı hizmetleri yapmaktadır.
Türk Kalp Vakfı, her yıl "Edip Kürklü ödülü", "İyi kalpli ol" ödülü gibi ödüller dağıtmakta, semt ve okullarda kalp sağlığı taramaları yapmaktadır. Vakfın Yönetim Kurulu başkanı Çetin Yıldırımakın'dır.




Kalp sağlığı konusunda gönüllü çalışmalarda bulunan Türk Kalp Vakfı'nın (TKV) internet sitesinde, vakıfla ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz. Türk Kalp Vakfı'nın sağlık servisleri, tıbbi kadrosu, anlaşmalı kurumları, sponsorları, haberlerini, aktivitelerini, adres ve telefonlarını öğrenebilirsiniz. Sitede, Türk Kalp Vakfı'na bağışta bulunmak isteyenler için banka hesap numarası da bulunuyor.