Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1592

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Nisan 2011       Mesaj #1592
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Vurma Sazlar Grubu bateristi Cezmi Başeğmez'in (65) cenazesi toprağa verildi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Vurma Sazlar Grubu bateristi Cezmi Başeğmez'in (65) cenazesi toprağa verildi.

Başeğmez için ilk olarak Paşalimanı Eski Tekel binasındaki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğünde tören düzenlendi. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ertuğrul Köse, törendeki konuşmasında, Başeğmez'in çok şakacı ve iyi niyetli bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Başeğmez'i unutmayacaklarını ve şakaları ile hatırlayacaklarını kaydeden Köse, "Bize en kötü şakasını yaptı. Mekanı cennet olsun" dedi.

Senfoni orkestrası vurmalı çalgılar bölümünden Yücel Berrak da Başeğmez ile 1960'lı yıllarda tanıştığını ve uzun yıllar birlikte çalıştıklarını anlatarak, "Çok iyi bir müzisyendi, çok iyi bir insan ve çok iyi bir arkadaştı. Allah rahmet eylesin. Kendisini çok arayacağız" diye konuştu.
Orkestra şeflerinden Nuri Irmak da Başeğmez ile 42 yıllık arkadaşlık dönemlerinde birçok kez aynı sahneyi paylaştıklarını belirterek, "Bir gün bile beni kızdıracak bir şey yapmadı. Daima anı yaşayan bir insandı. Herkes tarafından çok sevilen biriydi" dedi.

Müzisyen Celal Kara da Başeğmez ile 45 yıllık bir geçmişleri olduğunu belirterek, "Kendisini sevgiyle anacağımız bir arkadaş. Çok mükemmel bir kişiliği vardı. Hiç unutmayacağım. Ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

Başeğmez için duaların okunduğu törene, 1997 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye üçüncülük kazandıran "Dinle" adlı parçanın bestecisi Levent Çoker, Başeğmez'in eşi Semra ve kızı Ayça Başeğmez ile İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası çalışanları ve arkadaşları katıldı.

Başeğmez'in cenazesi, daha sonra götürüldüğü Şişli Camisi'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

08.04.2011
Kaynak


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Daisy-BT; 8 Nisan 2011 23:30