Arama

John Mayer - Tek Mesaj #2

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Nisan 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
johnmayer1
Battle Studies :

17 Kasım 2009'da Mayer'in dördüncü stüdyo albümü Battle Studies yayımlandı ve albüm Billboard 200 listesine zirveden girdi.On bir parça içeren albümün süresi kırk beş dakikadır. İlk single "Who Says" albümden önce, 24 Eylül 2009'da piyasaya çıktı. Onu 19 Ekim'de ikinci single "Heartbreak Warfare" izledi. Albüm, ticarî başarısına rağmen eleştirmenlerden hem olumlu, hem olumsuz eleştiriler aldı. Bazıları albümü coşkulu buldu ve sanatçının "en cesur" albümü olarak niteledi.Kimileri albümü "güvenli" olarak niteledi ve "Şarkıcı-söz yazarı Mayer ile şehir adamı Mayer arasındaki bağlantı bazen, aynı bedenin içinde değillermiş gibi kopuk" yorumunu yaptı. Mayer da, Rolling Stone dergisiyle yaptığı söyleşide Battle Studies'in en iyi albümü olmadığını kabul etti.

Diğer projeler :

Yardım amaçlı etkinlikler :

Mayer 2002'de tıbbi bakım, eğitim, sanat ve yetenek gelişimi gibi alanlar için gelir toplamaya yönelik, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan "Back To You" Derneğini açtı. Dernek, gitar penaları, tişörtler ve imzalı CD'ler gibi özel John Mayer eşyalarının açık artırmayla satışından gelir elde etmektedir. Açık artırmalar başarılı olmuş, kimi biletler itibari değerlerinin on yedi katı fiyata satılmıştır.

Mayer Nisan 2007'de blogunda yazdığı bir yazıda, küresel ısınmayı tersine çevirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan "Another Kind of Green" adlı yeni bir çalışmadan söz etti.Mayer böylece ekolojik duyarlığı artırmayı amaçladı.Kendi yaşam tarzını korurken, bir yandan "plastiğe alternatif ucuz ve kolay" ürünler tasarladı, uyguladı ve blogunda başkalarını da bu yönde çaba harcamaları için teşvik etti.Ayrıca tur otobüsünü biodizele çevirdi. Mayer, yeniden kullanılabilir bakkal çantası ve su şişesi üretimi amacıyla Incase ile ortak oldu.Mayer, 7 Temmuz 2007'de küresel ısınmaya dikkat çekmeyi amaçlayan Live Earth projesinin East Rutherford, New Jersey'deki konserine katıldı.2007 yazından başlayarak, çevreci grup Reverb bilgi alınabilecek kulübeler kurdu ve Mayer'ın ekibine şarkıcının turneleri sırasında enerji tasarrufu yapabilmeleri için yardım etti.

Mayer kariyeri boyunca birkaç gelir elde etme ve bağış toplama amaçlı televizyon programında yer aldı. Virginia Tech katliamı sonrasında Dave Matthews Band, Phil Vassar ve Nas ile birlikte, 6 Eylül 2007'de okulun stadyumu olan Lane Stadyumu'nda ücretsiz konser verdi.8 Aralık 2007'de First Annual Charity Revue'yü sundu. Önce John Mayer Trio, daha sonra ise turne grubuyla akustik bir performans sergiledi. Bu konserden elde edilen gelir, Toys for Tots, Inner City Arts ve the Los Angeles Mission'a bağışlandı. Konserin CD ve DVD'si Temmuz 2008'de "Where the Light Is" adıyla satışa sunuldu. Bunların satışından sağlanacak gelirin bağışlanıp bağışlanmayacağı açıklanmadı. Mayer ayrıca, Tibet ile Dalai Lama Tenzin Gyatso'yu destekleme amacına yönelik ünlülerden oluşan bir inisiyatif olan Songs for Tibet'te yer aldı.

Tasarım :

Bir Rolling Stone söyleşisinde Mayer, eski Columbia Records başkanı Don Ienner'in Continuum albümünü sert şekilde eleştirmesinin ardından, kısa süre için de olsa, müziği bırakıp tam zamanlı olarak tasarım alanında çalışmayı düşündüğünü belirtti. Öte yandan Mayer'ın tasarıma olan ilgisi kendisini çeşitli yollarla belli ediyordu. 2003'te Martin Guitars Mayer'a kendi imzasını taşıyan OM-28 John Mayer adlı akustik gitarı verdi.Gitarın sürümü, bir Atlanta alan kodu olan 404 sayısıyla sınırlıydı.Bu modeli, 2005 yılında çıkarılan iki Fender marka Stratocaster elektro gitar izledi. Üçüncü bir Stratocaster ise bu kez 100 taneyle sınırlı olarak üretildi. Ocak 2006'da Martin Guitars, Martin OMJM John Mayer akustik gitarı satışa sundu.

Bu gitarın Martin OM-28 John Mayer'ın bir çok özelliğini taşıması, ancak daha uygun bir fiyattan satılması öngörüldü. Ağustos 2006'da Fender, SERIES II John Mayer Stratocaster'ları üretmeye başladı. Bu serinin renklerinde değişiklikler yapıldı.Ocak 2007'de Two Rock, Mayer'la özel tasarım amfiler için işbirliği yaptı. Bunların yalnızca (hepsi Mayer tarafından imzalanmış) 25'i halka sunuldu. Haziran 2007'de üzerinde Continuum motifinin bulunduğu gitarlarve John Mayer imzalı 500 Fender Statocaster in Cypress-Mica piyasaya sürüldü. Sınırlı sayıdaki Cypress-Mica model gitarlar, Mayer'ın Incase tasarımlarıyla işbirliğinin ürünü olan INCSvsJM enstrüman çantalarını da kapsıyordu. Mayer aynı zamanda tutkulu bir gitar koleksiyoncusudur ve 2006 yılında koleksiyonu 200 parçayı aşmıştır.
Gitarlara ek olarak Mayer'ın el yapımı ürünleri, tişörtten gitar çantasına ve kendisinin çok sevdiği spor ayakkabılarına kadar çeşitlilik gösterir. 2006 Ağustosunda Mayer, Mayer temalı eşyaların giyim kısmını oluşturan, kendi tasarımlarından oluşan JMltd'yi başlattı. Ürünler internet sitesinde satışa sunuldu.

Yazı :

1 Haziran 2004 tarihinde, Esquire dergisinde, Mayer, "John Mayer Müzik Dersleri" adlı bir köşede yazmaya başladı. Her bir makale, bir ders ile Mayer'ın kişisel ilgi alanları ya da çeşitli popüler konulara ilişkin (çoğu zaman mizahi) görüşlerini içerir. Her yazı, seçilmiş bir ders ile kişisel ve popüler ilgisi üzerine çeşitli konulardan oluştu. Ağustos 2005 sayısında, okurlarını, yazmış olduğu bestelenmemiş sözleri için beste yapmaya çağırdı.Kazanan Los Angeles'tan Tim Fagan oldu, sonuç, derginin Ocak sayısında açıklandı.

Mayer, online olarak da aktif olmakta ve dört bloguna devam etmekte: bir MySpace sayfası, resmî sitesindeki bir blog, Honeyee.com'da bir başkası ve StunningNikon.com'da bir resim blogu. Blogların önceliği Mayer'ın kariyeri ile ilgili olsa da, bloglarda ayrıca şakalar, komik videolar, Mayer'ın kişisel aktiviteleri de yer aldı; zaman zaman içerikte birikmekteler. Mayer, blogları bir reklamcı aracılığıyla değil, bizzat kendisinin yazdığını belirtti. 23 Ocak 2008 tarihli resmî blog girdisi "Done & Dusted & Self Conscious & Back to Work." yazılı bir grafik ve devamında "Muharebenin teorik spekülasyonunda, önyargıda, yanlış usavurmada, gururda, övüngende tehlike vardır. Tek güvenli kaynak, doğaya dönüştür." yazan bir sözden oluştu;cönceki tüm blog girdileri silindi. Mayer, daha sonra birkaç defa bu girdinin içeriğini değiştirdi ve blog yazmaya devam etmekte.

2000'lerin ortalarında, stand-up komedi, Mayer'ın hobisiydi. New York'taki ünlü Comedy Cellar'da ve diğer bazı yerlerde düzenli olmayan şekilde sahne aldı. Bunun kendisine, daha iyi yazmada yardım ettiğini söylemekle beraber,medyanın ilgisinin, ne söylediğine daha çok dikkat etmesi gereğini artırdığını ve ayrıca komik olmadığını düşündüğünü belirtti.

Televizyon :

2004 yılında Mayer, VH1 kanalında yayınlanan John Mayer Has a TV Show adlı yarım saatlik komedi gösterisinde yer aldı. Bu gösteride Mayer, ayı kıyafeti giymek ve konser vereceği yerin yanındaki park alanında kendini göstermeksizin konserine gelen kişileri rahatsız etmek gibi maskaralıklar yaptı. 14 Ocak 2009'da CBS Mayer'la bir şov için görüştüklerini, bunun bir özel program olarak ya da devamlı olarak yayınlanacağını belirtti. Rolling Stone'la yaptığı ve 22 Ocak 2010'da internette yayımlanan bir söyleşisinde Mayer, John Mayer Has a TV Show adını taşıyan böyle bir şov üzerinde çalışıldığını doğruladı ve şov için personel işe alındığı bilgisini verdi. Konsepti ise, "Benim de biraz yönlendirebileceğim yüksek kaliteli bir müzik performans şovu. Sanatçıların iyi görünmesi ve müziklerinin iyi yansıtılması üzerine." sözleriyle açıkladı.

Sanatçı ayrıca Chappelle's Show adlı gösteride ve Late Night with Conan O'Brien'ın son bölümünde de göründü. Mayer, bunun dışında O'Brien'ın Tonight Show adlı gösterisinin ilk haftasında John Mayer Trio ile beraber yer aldı.

Turne :

Solo müzisyen olmasına karşın Mayer, aralarında Maroon 5, Guster, Howie Day, Mat Kearney, Counting Crows, Ben Folds, The Wallflowers, Teitur, Brett Dennen, Sheryl Crow, Colbie Caillat, OneRepublic ve Paramore'un bulunduğu çok sayıda grup ve şarkıcıyla turneye çıktı. Kısa süre önce Cars Film Müzikleri albümünde birlikte yer alan Crow ve Mayer, 2006'da, Ağustos'tan Ekim'e dek süren bir turneye çıktı.Mayer Kuzey Amerika'da gördüğü ilgiye orada da ulaşabilmek amacıyla, 2007'de Avrupa turnesine çıktı. Kuzey Amerika Continuum turnesinin ilk ayağı 28 Şubat 2007'de Madison Square Garden'daki bir şovla başladı. 2010'da, Mayer ve Keith Urban CMT Crossroads konserinde birlikte sahne aldılar ve kendi şarkılarının yanı sıra, George Michael'ın "Faith" parçasını da seslendirdiler. Bu performans sonrasında Mayer ve Urban, 2010 CMT Ödülleri gibi bazı törenlerde yeniden birlikte sahneye çıktılar.

Mayer canlı performanslarının pek çoğunu kaydettirmekte ve bu kayıtları ticari olmayan şekilde piyasaya sunmaktadır. Bu sayede hayranlarına canlı deneyimi yeniden yaşama fırsatı vermekte ve hayranlar arası etkileşimi teşvik etmektedir.

Turne grubu üyeleri :
Şimdiki üyeler :
  • David Ryan Harris - gitar ve geri vokal (2003–2005, 2006–2008, 2009–günümüz)
  • Robbie McIntosh - gitar, slide gitar, geri vokal (2006–2008, 2009–günümüz)
  • Sean Hurley - bas, geri vokal (2008–günümüz)
  • Charlie Wilson - klavye (2009–günümüz)
  • Keith Carlock - bateri, perküsyon (2010-günümüz)
  • Bob Reynolds - saksafon ve flüt (2006–2008, 2010)
  • Brad Mason - trompet ve flugel horn (2006–2008, 2009–günümüz)
  • Julie Delgado - geri vokal (2009–günümüz)
  • Melanie Taylor - geri vokal (2009–günümüz)
Eski üyeler :
  • David LaBruyere - bas (1999–2008)
  • Stephen Chopek - bateri ve perküsyon (2001–2002)
  • Michael Chaves - gitar, klavye ve geri vokal (2001–2005)
  • Kevin Lovejoy - klavye (2003–2004)
  • Erik Jekabson - trompet (2003–2004)
  • Chris Karlic - saksafonlar ve flüt (2003–2005)
  • J.J. Johnson - bateri (2003–2005, 2006–2008)
  • Onree Gill - klavye (2004–2005)
  • Chuck McKinnon - trompet ve flugel horn (2004–2005)
  • Ricky Peterson - klavye, org ve vokal (2006–2007)
  • Tim Bradshaw - klavye, organ, lap steel gitar, geri vokal (2007–2008)
  • Kenna Ramsey - geri vokal (2009-2010)
  • Melanie Wilson - geri vokal (2009-2010)
  • Steve Jordan - bateri, perküsyon, geri vokal (2003, 2005–2006, 2009–2010)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
🌘 🚀