Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:03, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 20:04
Arama
MaviKaranlık Forum
Ahlat (Yaban Armudu) ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #2
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Nisan 2011
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Ahlat
Gülgillerden, filizleri böcek sokmalarına karşı kullanılan yabanî ağaç (Pyrus elaeagrifolia) ve bu ağacın armuda benzeyen, ancak iyice olgunlaştıktan sonra yenilen yemişi. Ahlatın üzerine armut aşılanır.
Ahlat
(
Pyrus elaeagrifolia
), Anadolu'da yaygın olarak yetişen yabani bir armut türüdür. Genelde ahlat yaygın adıyla bilinir. Bazı yörelerde çakal armudu, çördük gibi yöresel isimleri de vardır.
Ahlat, Anadolu'nun hemen her yerinde bulunan, bir ağaç türüdür. Kuraklığa ve hava kirliliğine dayanıklı bir türdür. Kurak yerlerde, orman açıklıklarında, antropojen bozkırlarda özellikle ormandan açılmış tarla içlerinde çeşitli alıç (
Crataegus
) türleriyle birlikte meyvesi ve gölgesi için bırakıldığı yerlerde yaygın olarak bulunur.
Yetişme koşullarına bağlı olarak 3-10 metre arasında boylanabilen çoğunlukla ufak bir ağaçtır. Yaprakları dar, gri-yeşil yoğun tüylü ve tam kenarlıdır. Nisan ayında çiçek açar, meyvesi sonbaharda olgunlaşır. Meyvesi üç dört cm. çapında, oldukça buruk lezzettedir.
Vikipedi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 20:04
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...