Arama

'O' AN...!! - Tek Mesaj #7

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Eylül 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
013fu

Pakistan’da Muzafferabat yakınlarındaki felaketzede kampında bir çadırın içi. Reuters Foto Muhabiri Goran Tomaseviç, “Gözlere bakın!” dercesine böylesine bir kompozisyonda karar kılıyor. Kız çocuğu, karşıdan gelen ışığı bütün içtenliği ve dikkatiyle yansıtıyor. Orada ‘o’ anda bu çocuklar ders görüyor. İçimizden, “ ‘o’ anda öğreniyor da ondan ışığı bu kadar güzel yansıtıyor” demek geliyor. (Reuters / Goran Tomaseviç)


024ku

Filistin’de, Filistinli çocuklar, evlerinin kapısının altındaki aralıktan dışarıda olanları seyrediyor. Dışarıda İsrail Ordusu operasyon yapıyor. ‘O’ ana hakim olan duvarın kasvetli dokusu ve çocuklara kalan alanın darlığı. Acaba bu fotoğraf, ‘o’ anın geriliminde Filistinli çocukların ışıltılı geleceğine ne kadar yer kaldığını mı anlatmaya çalışıyor? (Associated Press / Muhammed


033di

Çin’in Nanjing kentinden bir ‘o’ an. Çin’de ülkenin veterinerlik otoritesi, halka kış mevsiminde ve gelecek baharda yeni kuş gribi vakalarına hazırlıklı olmaları çağrısı yaptı. Belki yine itlaf operasyonları yapılacak. Olasılıkla insanlar, kuşlardan çekinecek ve onlara şüpheyle bakacak. Ama kuşların insanlarda güzel duygular uyandıran etkisi varlığını koruyacak. Yaşlı Çinli’nin ‘o’ anda kuş gribi tehlikesinden soyutlanmış hayranlık dolu bakışı bu sağlam ilişkiyi temsil ediyor olsa gerek. (Associated Press)


046qr

Bir hippopotamus, su dışında geçirdiği nadir zamanlardan birinde, kuşlar da üzerindeki haşerelerden beslenmek için etrafında. Karşılıklı çıkarları değerlendiren hayvanların birararada olduğu bu fotoğraf. Ortadoğu’da İsrail’deki Ramat Gan Safari Parkı’nda çekildi. Acaba anlamlı mıydı? (Associated Press / Ariel Schalit)